På svenska
Yleiskirje
19/11
Kunnanhallituksille ja kuntayhtymille

Lappeenranta-seminaari 18.–19.8.2011

Kunta-alan yhteistoiminta- ja kehittämisseminaari järjestetään 18.–19.8.2011 Lappeenrannan kaupungintalon kongressisalissa, os. Villimiehenkatu 1, Lappeenranta.

Lappeenranta-seminaari tarkastelee jälleen ajankohtaista haastetta: Hyvinvointivaltio – kivijalalla vai raunioilla? Hyvinvointipalvelujen tulevaisuus, tuotantotapojen moninaistuminen ja Y-sukupolven tuleminen työmarkkinoille luonnehtivat kuntapalvelujen ja muiden yhteiskunnallisten toimintojen kehitystä. Miten tämä heijastuu kunnallisiin työyhteisöihin, johtamiseen ja työelämän kehittämiseen?

Kysymyksiin vastataan toisaalta julkista taloutta, hyvinvointiyhteiskunnan kehitystä ja palvelujen uudistamista, toisaalta työyhteisön luottamuksen ja työelämää koskevien odotusten näkökulmasta. Näistä tuottavuuden, tuloksellisuuden ja työelämän laadun haasteisiin vastaamisesta kuullaan myös käytännön esimerkkejä. Maan parhaat tutkimuksen ja kehittämistoiminnan asiantuntijat luovat seminaarin sisällön.

Näkökulmia avaavat keskustelut sekä hyvinvointipalveluiden tulevaisuudesta että työelämästä. Kunta-alan työmarkkinajärjestelmän ja työpaikan yhteistoiminnan kannalta keskeiset kysymykset yhteisvastuusta ja sen rakentamisen työkaluista nousevat pohdittavaksi seminaarissa.

Tilaisuus on tarkoitettu henkilöstöhallinnon, johtamisen ja yhteistoiminnan kehittäjille, päättäjille ja tekijöille. Osallistujiksi tähän vuosittaiseen suurtapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna satoja työnantajien ja palkansaajajärjestöjen edustajia. KT Kuntatyönantajat toivoo, että myös työnantajat lähettävät edustajiaan seminaariin. Kuntatyönantajien edustajille järjestetään seminaarin yhteydessä erillinen tapaaminen.

Seminaari on vuorovaikutteinen, tarkoitus on välittää kommentteja, tehdä kysymyksiä ja käydä vilkasta keskustelua.

Liitteenä on seminaariohjelma ilmoittautumisohjeineen. Ne pyydetään saattamaan myös yhteistoiminta- ja työsuojeluorganisaatioiden jäsenten tietoon. Järjestäjistä riippumattomista syistä aiheutuvat muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen

Neuvottelupäällikkö Jorma Palola

Liite Seminaariohjelma