På svenska
Yleiskirje
12/10
Kunnanhallituksille ja kuntayhtymille

Lappeenranta-seminaari 19.-20.8.2010

Kunta-alan yhteistoiminta- ja kehittämisseminaari järjestetään 19.20.-8.2010 Lappeenrannan kaupungintalon kongressisalissa, os. Villimiehenkatu 1, Lappeenranta.

Lappeenranta-seminaari tarkastelee jälleen ajankohtaista haastetta: Palvelut pirstaloituvat yhdistääkö luottamus? Hajautuminen ja pirstaloituminen luonnehtivat kuntapalvelujen ja monia yhteiskunnallisten toimintojen kehitystä. Miten tämä heijastuu kunnallisiin työyhteisöihin, johtamiseen ja työelämän kehittämiseen?

Kysymyksiin vastataan muun muassa sosiaalista pääomaa, kuntajohtamista, yhteistoimintaa ja -vastuuta käsittelevissä puheenvuoroissa. Maan parhaat tutkimuksen ja kehittämistoiminnan asiantuntijat luovat seminaarin sisällön. Näkökulmia avaavat niin kuntaparlamentin kyselytunti kuin käytännön kehittämistyön esimerkit.

Teemat ja asiantuntijapuheenvuorot ulottuvat näin laajasta yhteiskuntakehityksen tarkastelusta kunnallisten työyhteisöjen käytännön haasteisiin ja kehittämismahdollisuuksiin. Kunta-alan työmarkkinajärjestelmän ja työpaikan yhteistoiminnan kannalta keskeiset kysymykset yhteisvastuusta ja sen rakentamisen työkaluista nousevat pohdittavaksi seminaarissa.

Tilaisuus on tarkoitettu henkilöstöhallinnon, johtamisen ja yhteistoiminnan kehittäjille, päättäjille ja tekijöille. Osallistujiksi tähän vuosittaiseen suurtapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna satoja työnantajien ja palkansaajajärjestöjen edustajia. Kunnallinen työmarkkinalaitos toivoo, että myös työnantajat lähettävät edustajiaan seminaariin. Kuntatyönantajien edustajille järjestetään seminaarin yhteydessä erillinen tapaaminen.

Seminaari on vuorovaikutteinen, tarkoitus on välittää kommentteja, tehdä kysymyksiä ja käydä vilkasta keskustelua.

Liitteenä on seminaariohjelma ilmoittautumisohjeineen. Ne pyydetään saattamaan myös yhteistoiminta- ja työsuojeluorganisaatioiden jäsenten tietoon. Järjestäjistä riippumattomista syistä aiheutuvat muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen

Kehittämispäällikkö Jorma Palola

Liite  Seminaariohjelma  (pdf)