På svenska
Yleiskirje
27/04
Kunnanhallituksille ja kuntayhtymille

Kunta-alan 8. valtakunnallinen työkykysymposium Kuopiossa

8. valtakunnallinen kunta-alan työkykysymposium järjestetään 8.-9.2.2005 Kuopion Musiikkikeskuksessa, Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio.

Kunta-alan työkykysymposiumin tavoitteena on herättää keskustelua ajankohtaisista kuntasektorin henkilöstön työkyvyn kysymyksistä sekä kannustaa omaehtoiseen kehittämis- ja tutkimustoimintaan. Kaksipäiväisen symposiumin teemana on "Erilaisuudesta eheyteen - erilaisuus työyhteisön voimavaraksi". Symposiumin ensimmäisenä päivänä paneudutaan otsikolla "Ongelmat on luotu ratkaistaviksi" työyhteisökonfliktien tuomiin haasteisiin sekä rinnakkaisteemojen kautta työterveyshuollon mahdollisuuksiin työnohjauksen keinoin sekä huonon kohtelun määrittelyyn ja käsittelyprosessiin. Toisena päivänä otsikon "Ihminen on kokonaisuus" alla käsitellään stressiä, kuntotestausta sekä osaamisen johtamista.

Symposium on tarkoitettu kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien ja seurakuntayhtymien johdolle, henkilöstöhallinnon ammattilaisille, työsuojelun ja työterveyshuollon vastuuhenkilöille sekä muille kunta- ja seurakuntasektorin kehittäjille, päättäjille ja tekijöille. Symposiumiin osallistumisesta voi saada erikseen sovittavalla tavalla opintosuorituksen, ohjelmasisältö on hyväksytty työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi sekä symposiumin ohjelmasisältöä voidaan käyttää työterveyshoitajien ammatillisena täydennyskoulutuksena.

Kunnallinen työmarkkinalaitos toivoo symposiumiin kuntien ja kuntayhtymien työnantaja-asemassa olevien runsasta osanottoa.

Yleiskirjeen liitteenä on symposiumin ohjelma ja ilmoittautumislomake, jotka pyydetään saattamaan myös yhteistoiminta- ja työsuojeluorganisaatioiden jäsenten tietoon.

KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

Työmarkkinajohtaja                          Jouni Ekuri

Neuvottelupäällikkö                          Jukka Sädevirta

LIITTEET   Seminaariohjelma ja ilmoittautumislomake