Uutinen

KT-lehti 3/2023 on ilmestynyt: Teemana nuoret työntekijät

Tuoreessa KT-lehdessä 3/2023 keskitytään nuoriin työntekijöihin. Lehdessä kerrotaan, kuinka muun muassa Kymenlaakson hyvinvointialueella ja Lahden kaupungissa houkutellaan nuoria työntekijöitä töihin uusin keinoin. Kymenlaakson hyvinvointialueella on käytössä urapolut, joissa työnantaja tarjoaa osalle työntekijöistään lisäkoulutusta uusiin tehtäviin. Lahdessa työnantajat lähestyvät nuoria jo peruskoulussa, jotta nuoret kiinnostuisivat esimerkiksi julkisen alan töistä ennen kuin ovat tehneet valintansa jatko-opinnoistaan.

KT-lehden numeron 3/2023 kansi.

Urapolulla Kymenlaaksossa

Kymenlaakson sosiaalipalvelujohtaja Anu Salonen kertoo, että nuoret toivovat työuralta vaihtelua ja mahdollisuuksia kehittymiseen. Tärkeintä ovat kuitenkin hyvä johtaminen ja työilmapiiri. Niiden perässä nuoret ovat valmiita vaihtamaan työpaikkaa.

Ajoissa kiinni nuoreen

Työnantajat ovat ymmärtäneet, että jos nuoria ei tavoiteta ajoissa, heitä on hyvin haastavaa houkutella töihin enää tulevaisuudessa. Näin sanoo Lahden elinkeinopäällikkö Miikka Venäläinen.

Julkinen työ on tärkein sijoituksemme

KT:n ja pääsopijajärjestöjen yhteinen Tärkein sijoitus -kampanja tuo esille julkisen työn arvon koko yhteiskunnalle. KT aloitti toukokuussa pääsopijajärjestöjen kanssa yhteisen kampanjan, jonka tavoitteena on lisätä julkisen työn arvostusta. Kampanjaan haastetaan mukaan kaikki kunta- ja hyvinvointialan työpaikat sekä alan järjestöt.

Näin rekrytoit nuoren!

Kuntarekryn palvelujohtaja Anne-Mari Mourukoski kokosi kolme vinkkiä asiakkaiden ja asiantuntijoiden kokemusten pohjalta. Nuorten näkemyksiä on kerätty nuorille suunnatuista kyselyistä.

TE-toimisto voisi huristaa vastaan pyörillä

TE-palvelu-uudistuksen valmistelu työllisyysalueista on vielä kesken, mutta alueita arvioidaan tulevan Suomeen noin 37–44. Isommat kaupungit voivat muodostaa uudet työllisyysalueet itsenäisesti, mutta jos kunnan työvoimapohja jää alle 20 000 hengen, kunta tarvitsee työllisyyspalvelujen muodostamiseen yhteistyötä toisten kuntien kanssa.

Lue lisää!