På svenska
Uutinen

Työllisyyden kuntakokeilujen valmistelutyö jatkuu

Koronakriisi vaikuttaa voimakkaasti työmarkkinoihin. Työllisyyden kuntakokeilujen valmistelua jatketaan, mutta kokeilujen käynnistämisen ajankohtaa on päätetty siirtää.

Työnhakija saa henkilökohtaista neuvontaa. Kuva: Eeva Anundi.

Työllisyyden kuntakokeilujen käynnistäminen on tulevassa työmarkkinatilanteessa entistäkin tärkeämpää. Valtion ja kuntien resurssien ja osaamisen yhdistämisellä vastataan yhdessä työnhakijoiden ja yritysten rajusti kasvavaan palvelutarpeeseen.

Työllisyyden kuntakokeilujen valmistelua jatketaan, mutta koronakriisin synnyttämässä poikkeustilanteessa on päätetty siirtää kokeilujen käynnistämisen ajankohtaa TE-toimistojen palvelukyvyn turvaamiseksi.

Työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä on 27.3. linjannut, että työllisyyden kuntakokeilut toteutetaan seuraavan aikataulun mukaisesti:
•    Hallituksen esitys annetaan huhtikuussa
•    Kokeilut käynnistyvät 1.1.2021 ja päättyvät 30.6.2023
•    Neuvottelut TE-toimistolaisten siirtymisestä kokeiluun toteutetaan syksyllä.

Syksyllä myös asiakasmäärissä tapahtuvat muutokset voidaan tunnistaa ja huomioida resurssilaskelmissa. Kokeilujen resurssilaskelmat tullaan päivittämään muuttuneen tilanteen mukaisesti, jotta kokeilukuntien ja TE-toimistojen voimavarat kohdentuvat vastaamaan kuormitusta.

Myöhemmin tarkennetaan, missä aikataulussa kuntien täydentävä haku toteutetaan.

Muualla verkossa: