På svenska
Blogi
Markku Jalonen
Markku Jalonen

KT kantaa vastuuta vaikeassa ajassa

Markku Jalonen

Vakava ja poikkeuksellinen koronaepidemia on muuttanut ihmisten arkielämää monin tavoin. Myös kunnat ja kuntayhtymät – erityisesti sairaanhoitopiirit – ovat joutuneet järjestämään toimintojaan täysin uudella tavalla. Paine on kova. Toivon, että niin kunta-alan johto ja esimiehet kuin henkilöstökin jaksavat.

Epidemian laajentuminen osui aikaan, jolloin kunta-alan neuvottelut uusista työ- ja virkaehtosopimuksista olivat tiivistymässä. KT oli myös neuvottelemassa keskusjärjestöjen sopimusta työpaikkojen pelastamiseksi. Tuemme maan hallitusta tilanteen vakauttamiseksi.

Työmarkkinakentän asiat ja epidemia ovat kietoutuneet toisiinsa ja aiheuttaneet hämmennystä. KT pyrkii edelleen mahdollisuuksien mukaan nopeasti neuvottelutuloksen, jotta työrauha säilyy ja jotta kunnissa ja kuntayhtymissä voidaan jatkaa koronaviruksen vaikutusten torjuntaa.

Tilanne myös korostaa KT:n näkemystä sopimusratkaisun maltillisuuden tarpeesta. Epidemia vahingoittaa vakavasti jo ennestään kehnossa kunnossa olevaa kuntataloutta.

Vallitseva tilanne aiheuttaa muutoksia KT:n toimintaan. Suurin osa henkilöstöstämme työskentelee etänä. Toukokuulle suunnitellut Kuntatyönantajapäivät on siirretty loppuvuoteen. Parhaassa tapauksessa voimme vuoden lopussa viettää samalla KT:n 50-vuotisjuhlia.

Suuresta paineesta huolimatta pyrimme silti auttamaan, neuvomaan ja tukemaan kuntia ja kuntayhtymiä parhaamme mukaan. KT on muun muassa laatinut jatkuvasti päivittyviä ohjeita siitä, miten kohdata koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vaikutukset. Myös neuvotteluissa pyrimme tulokseen, joka tässä tilanteessa parhaiten palvelee kunta-alaa.
 

Markku Jalonen

Markku Jalonen

Markku Jalonen on Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n toimitusjohtaja.

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <p> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Markku Jalonen

toimitusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2500
Matkapuhelin:
+358 40 547 7710
Sähköposti:
Markku.Jalonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Lisää kirjoittajalta