På svenska
Uutinen

KT-lehden numero 1/2024 on ilmestynyt – teemana vastuullinen johtaminen

Vastuullisen johtamisen teemanumero esittelee hyviä käytäntöjä Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta ja Jyväskylän kaupungista. 

KT-lehden numeron 1/2024 kansi.


Pomo tuntee alaistensa arjen

Tuoreessa KT-lehden numerossa HR-johtaja Nina Holopainen ja hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen kertovat, mitä vastuullinen johtaminen tarkoittaa Etelä-Karjalassa. Leskinen pitää tärkeänä matalaa hierarkiaa, jossa johtaja tuntee työyhteisönsä arjen hyvinvontialueellaan.

Pomo pois piilosta, KT-lehti.fi 1/2024>


Vastuu korostuu kriiseissä

Jyväskylän kaupungin henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä kertoo, että vastuullinen johtaja kuuntelee työntekijöitä ja miettii päätösten vaikutuksia huolella etukäteen. Tämä on Aroheinän mukaan erityisen tärkeää kriisitilanteissa, kuten yt-neuvotteluissa, jotka Jyväskylä on juuri läpikäynyt.

Hyvä johtaminen säteilee ympäristöön, KT-lehti 1/2024>


Volitio luo tehokkuutta

Aikaansaaminen on taito, jota voi harjoitella volitio-kouluttaja Ria Parppei neuvoo. Lue Parppein vinkit, miten työssä kuluu vähemmän aikaa turhaan, jolloin palautumiselle ja työhyvinvoinnille jää aikaa. 

Aikaansaaminen on taito, jota voi oppia, KT-lehti 1/2024>


Nettikoulutukset ovat maksuttomia

Joko tunnet KT:n koulutukset? Maksuttomat ja pääosin etänä järjestettävät koulutukset tarjoavat ajankohtaista täsmäosaamista niin johdolle, lähiesihenkilöille kuin henkilöstöhallinnon asiantuntijoillekin.

Koulutuksista saa tukea työnantajuuteen, KT-lehti 1/2024>


Työvuorotoiveet toteutuvat

Sote-alan ja varhaiskasvatuksen työnantajat kuuntelevat henkilöstön työvuorotoiveita sekä ennakkoon että työvuoroja muutettaessa. Muutokset työvuoroihin ovat keskimäärin vähäisiä, ja ne tehdään yleensä työntekijän suostumuksella. 
Henkilöstön työvuorotoiveet toteutuvat lähes aina, KT-lehti 1/2024>