På svenska
Uutinen

Työmarkkinaseminaari kokoaa Lahteen lähes 600 osallistujaa

Kunta- ja hyvinvointialueiden työmarkkinaseminaarin 16.–17. toukokuuta Lahdessa järjestävät yhteistyössä Lahden kaupunki ja KOKO Lahti Oy, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä kunta-alan ja hyvinvointialojen pääsopijajärjestöt: Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sekä Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Työmarkkinaseminaari on suunnattu kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden, hyvinvointiyhtymien sekä muiden kunta- ja hyvinvointialan organisaatioiden, esimerkiksi em. tytäryhtiöiden ylimmälle johdolle, henkilöstöjohdolle ja henkilöstöhallinnon asiantuntijoille, eri toimialojen johdolle ja muille työnantaja-asemassa oleville sekä luottamusmiehille ja muille henkilöstön edustajille.

Kunta-alan yhteistyöllä ja yhteisillä seminaareilla on pitkät perinteet.  Ajankohtaisten työmarkkinanäkymien ja trendien yhteinen tarkastelu jatkuu myös hyvinvointialueilla. Työmarkkinaseminaarissa käynnistyy myös Tärkein sijoitus -yhteiskampanja julkisen työn merkityksen puolesta.

Poimintoja ohjelmasta

Kaksipäiväisessä seminaarissa keskustellaan muun muassa siirtymästä hyvinvointialueille ja palkkausjärjestelmien muutoksesta. Aiheena on myös Inhimillisesti kestävä työelämä ja se, miten hyviä asioita tapahtuu.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara puhuu Suomen työmarkkinakentän murroksesta ja valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Maijanen Suomen talouden haasteista ja mahdollisuuksista.

KT:n ja pääsopijajärjestöjen puheenjohtajien paneelissa keskustellaan ajankohtaisista työmarkkina-asioista. Paneeliin osallistuvat KT:n hallituksen jäsen Kirsi-Marja Lievonen ja toimitusjohtaja Markku Jalonen sekä Jukon puheenjohtaja Katarina Murto ja OAJ:n toiminnanjohtaja Mari Keturi, JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch ja Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima sekä Superin puheenjohtaja Silja Paavola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Seminaarin avaa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Toisen seminaaripäivän aamunavauksena kuullaan Kevään ääniä, kun Sinfonia Lahti johdattaa seminaariväen kohti kesää. Konsertin johtaa Atso Almila. Kaksipäiväisen seminaarin juontajaa Jussi-Pekka Rantanen.  

Suomen tärkein sijoitus -kampanja alkaa

KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt käynnistävät 16.5.2023 Lahden työmarkkinaseminaarissa Tärkein sijoitus -yhteiskampanjan julkisen työn merkityksen puolesta.

– Julkinen työ on Suomen tärkein sijoitus, koska sen tuottamat palvelut kannattelevat Suomea kaikkina aikoina. Tämä ei tapahdu automaattisesti, vaan sen eteen on tehtävä työtä, todetaan yhteisessä tiedotteessa (9.5.2023)

Ennen seminaaria maanantaina Lahdessa kokoontuu kunta-alan kehittämisjaos, jonka tehtävänä on edistää toimintatapojen uudistamista, tuloksellisuutta ja työelämän laatua johdon ja henkilöstön yhteistyönä. Kehittämisjaoksen tavoitteena on myös parantaa kunta-alan houkuttelevuutta. Lahti on mukana kehittämisjaoksessa, jossa on työnantajan ja henkilöstön edustajia yhteensä 11 kunnasta. Maanantaina kokouksen teemana on nuoret työelämässä ja kunta-alan houkuttelevuus.

– Kuntatyönantajana olemme ylpeitä roolistamme. Kaupungin palveluilla tuotamme arvoa yhteiskunnalle, yksilöille, yhteisöille ja elinkeinoelämälle. Lahdessa haluamme edistää ja ylläpitää keskustelua julkisen työn arvosta, toteaa Lahden kaupungin henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta

Keitaanranta painottaa, että on ilo ja kunnia olla mukana järjestämässä tilaisuutta, jonka ytimessä ovat hyvän yhteistyön ja luottamuksen rakentaminen sekä merkityksellinen työelämä.