På svenska
Uutinen

KT-lehti numero 6/2023 on ilmestynyt: lisää tuottavuutta työtä kehittämällä

Tuoreessa lehdessä keskitytään työn tuottavuuteen ja kehittämiseen kunnissa ja hyvinvointialueilla. Lehdessä kerrotaan tunnelmia Tärkeissä töissä -gaalasta ja esitellään kisan voittajia. Vaasan kaupunki pokkasi palkinnon Ilmianna Pakkopulla -kampanjalla, jolla kaupunki on päässyt eroon osasta rutiinihommistaan. Muita esiteltyjä palkinnonsaajia ovat muun muassa Suomen kekseliäin kunta Liminka sekä Vantaan kaupunki, joka on palkittu robotiikastaan. KT-lehti onnittelee kaikkia voittajia!

KT-lehden numero 6/2023

Rutiinihommien tilalle mielekästä tekemistä

Ikävät ja mekaaniset työvaiheet pois. Tilalle automatiikkaa, joka hoitaa rutiinit ja jättää aikaa asiakkaan kohtaamiseen. Eikö kuulostakin houkuttelevalta? Vaasassa tässä on onnistuttu.

Eroon pakkopullasta, KT-lehti 6/2023>


Yksinkertaisempia prosesseja

Oma Hämeen toimitusjohtaja Olli Naukkarinen kertoo, että Oma Hämeen keinot palvelujen tehostamiseen ovat prosessien yksinkertaistaminen ja digitalisaation monipuolinen käyttö. 

Olennaista olisi auttaa ihmisiä ajoissa, KT-lehti 6/2023>

 

Julkisellakin puolella palkitaan runsaasti

Noin 40 prosenttia hyvinvointialueista ja 50 prosenttia kuntaorganisaatioista aikoo lisätä pika- tai kertapalkkioiden käyttöä.

Palkitseminen on nousussa, KT-lehti 6/2023>

 

Taantuman merkkejä näkyvissä

KT:n pääekonomisti Juho Ruskoaho tuo esille talouskolumnissaan, että koronnostojen vaikutukset näkyvät nyt taloudessa. Hintojen nousutahti on hidastunut, ja talouden tahti hiljenee. Suomessa korkojen vaikutus talouteen on verrattain merkittävä. 

Economicus, KT-lehti 6/2023>

 

Innostavat kehittämisteot uudistavat julkista työtä 

Tärkeissä töissä -gaalassa palkittiin joulukuussa kymmeniä kunta- ja hyvinvointialan työpaikoilla tehtyjä kehittämistekoja. Limingan kunta palkittiin jälleen Suomen kekseliäimpänä kuntana.

Vantaan kaupungin HR on yksi Tärkeissä töissä -gaalassa palkituista työpaikoista. Vantaalaiset ottivat käyttöön robotiikkaa HR-palvelujen tiedonkäsittelyssä ja puuduttavissa rutiinitöissä.

KT:n ja alan pääsopijajärjestöjen yhteiseen Tekojen tori -kampanjaan ilmoitettiin tänä vuonna ennätysmäärä kehittämistekoja.

Tärkeissä töissä -gaalassa palkittiin kymmeniä, KT-lehti 6/2023>