På svenska
Uutinen

KT:n valtuuskunta hyväksyi talousarvion ja valmistautui muutoksiin

KT:n valtuuskunta käsitteli vuoden viimeisessä kokouksessaan kunta- ja hyvinvointialan ajankohtaista työmarkkinatilannetta sekä hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2023. Poikkeuksellisen sopimusneuvotteluvuoden jälkeen edessä on muutoksen ja vaikuttamisen vuosi. Myös KT:n päätöksenteko uudistuu 1.1.2023.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievosen mukaan päättyvä vuosi on ollut valtuuskunnan näkökulmasta poikkeuksellisen työllistävä ennen kaikkea sopimusneuvottelujen vuoksi. Valtuuskunta kokoontui vuoden aikana ennätykselliset 17 kertaa ja käsitteli asioita yli sadan pykälän verran. 

Valtuuskunta käsitteli kokouksessaan saavutetun sopimusratkaisun toimeenpanoa ja hyväksyi neuvottelutuloksen lääkärisopimuksen palkkausjärjestelmän kehittämisestä ja palkkojen yhteensovittamisesta sekä ammattiyhdistyskoulutusten ruokailukustannusten korvauksista. Lisäksi kokouksessa todettiin, että työelämää ja työhyvinvointia edistävä yhteistyö kuntien, hyvinvointialueiden ja palkansaajien edustajien kanssa on käynnistetty.

Vuosi 2023 on muutosten ja valtakunnallisen vaikuttamisen vuosi

1.1.2023 tapahtuva hyvinvointialueuudistus tulee haastamaan sekä KT:n että työnantajien toimintaa. KT tarjoaa edelleen muutostukea sekä kunta- että hyvinvointialuetyönantajille, jotta muutos voidaan tehdä hallitusti. Myös muu vuorovaikutus asiakkaiden ja asiakasverkostojen kanssa on erityisen tärkeää. 

Vuosi 2023 on toimitusjohtaja Markku Jalosen mukaan myös valtakunnallisen vaikuttamisen vuosi. KT edistää julkisen talouden kestävyyttä sekä henkilöstön saatavuutta hallitusohjelmatavoitteillaan ja muilla toimillaan. Suomen suunta -hankkeessa keskusjärjestöt ja työ- ja elinkeinoministeriö vauhdittavat myös yhdessä näiden tavoitteiden toteutumista.

KT:n talousarviomenot vuodelle 2023 ovat 9,39 miljoonaa euroa. KT:n toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla, joita kerätään jatkossa kaikilta jäsenyhteisöiltä. Aiemmin maksuja perittiin vain kunnilta. Edellisvuoteen verrattuna toiminta laajenee muun muassa koulutustoiminnan sekä hallinnon uusien tehtävien vuoksi. 

Hyvinvointialueuudistus muuttaa KT:n päätöksenteon ja hallinnon rakenteita. Valtuuskunta jatkaa toimintaansa, kunnes KT:ta  johtava hallitus on valittu alkuvuonna. Myös eri asiakasryhmiä ja sopimusaloja edustavat kunta-, hyvinvointialue- ja yritysjaostot aloittavat toimintansa hallituksen alaisuudessa.

Markku Jalonen

toimitusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2500
Matkapuhelin:
+358 40 547 7710
Sähköposti:
Markku.Jalonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT