På svenska
Uutinen

Lakko Oulun kaupungin ateria- ja puhtauspalveluissa laiton

JHL ja Jyty ja niiden paikallisjärjestöt ovat ilmoittaneet järjestävänsä tänään 24. syyskuuta klo 5–24 lakon Oulun kaupungin Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen ateria- ja puhtauspalveluissa.  Lakkoon osallistuvat kaikki työsuhteiset. Työtaistelun piiriin kuuluvat kaikki Oulun Tilapalvelut ruoka- ja puhtauspalvelujen työtehtävät. 

Lounasravintolan buffet odottaa asiakkaita. Kuva: Engin Akyurt / Pixabay.

Työtaistelullaan järjestöt ovat ilmoittaneet vastustavansa Oulun kaupungin ilmoittamia ulkoistamissuunnitelmia kaupungin ateria- ja puhtauspalveluissa sekä ICT-palveluissa.
 
KT katsoo antamassaan valvontailmoituksessa, että kyseessä on laiton työtaistelutoimi, joka kohdistuu työehtosopimukseen työrauhan voimassa ollessa. Työtaistelulla pyritään vaikuttamaan työnantajan työnjohto-oikeuteen.

KT on edellyttänyt, että Julkisen alan unioni JAU ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry ryhtyvät valvontavelvollisuutensa perusteella välittömästi tehokkaisiin toimenpiteisiin uhkaavan laittoman työtaistelun keskeyttämiseksi.