Suomeksi
Nyhet

Strejken vid Uleåborgs stads måltids- och renhållningstjänster olaglig

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL och Offentliga och privata sektorns funktionärsförbund Jyty och deras lokalorganisationer meddelade att de kommer att ordna en strejk idag den 24 september kl. 5–24 vid Uleåborgs stads affärsverk för måltids- och renhållningstjänster Oulun Tilapalvelut.

Lounasravintolan buffet odottaa asiakkaita. Kuva: Engin Akyurt / Pixabay.

 Alla med arbetsavtal deltar i strejken. Arbetskonflikten omfattar alla uppgifter inom måltids- och renhållningstjänsterna vid Oulun Tilapalvelut.

Med sin arbetskonflikt vill förbunden protestera mot Uleåborgs stads planer på att lägga ut stadens måltids- och renhållningstjänster samt ICT-tjänster.

KT anser i sin övervakningsanmälan att det är fråga om en olaglig stridsåtgärd som riktats mot kollektivavtal under arbetsfred. Stridsåtgärden ingriper mot arbetsgivarens rätt att leda arbetet.

KT förutsätter att Offentliga sektorns union JAU rf, Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL rf och Offentliga och privata sektorns funktionärsförbund Jyty rf utgående från sin övervakningsskyldighet omedelbart vidtar kraftiga åtgärder för att avbryta den hotande olagliga strejken.