På svenska
Uutinen

Korona haastaa rahoitusjärjestelmän toimintavarmuuden – Kuntien rahoitukselle ei uhkaa

Koronavirus on mullistanut arkeamme nopeasti. Kuntarahoitus on varautunut rahoituksen jatkuvuuden varmistamiseen kaikissa olosuhteissa.

Euro

Vaikka tärkeintä on epidemian inhimillisten vaikutusten rajoittaminen, myös taloudelliset seuraukset tulevat olemaan rajuja, toteaa Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio koronavirustilanteen vaikutuksista.

Rahoitusmarkkinoilla on hermostuneisuutta. Myös kuntarahoituksen asiakkailta on tullut kyselyjä rahoitustilanteessa. Kuntarahoitus painottaa kuitenkin, että se pystyy vastaamaan asiakkaiden rahoitustarpeisiin niin pitkä- kuin lyhytaikaisenkin rahoituksen osalta.

Yleinen likviditeettitilanne kansainvälisillä pääomamarkkinoilla on tällä hetkellä vaikea. Kuntarahoitus on kuitenkin pystynyt jatkamaan kansainvälisiä varainhankinnan järjestelyjä myös poikkeustilanteessa.

Vuoden 2019 lopussa Kuntarahoituksen kokonaislikviditeetti riitti kattamaan keskeytymättömän liiketoiminnan jatkamisen lähes 14 kuukaudeksi, vaikka uutta varainhankintaa ei tehtäisi lainkaan.

Kuntarahoitus perustettiin 30 vuotta sitten tilanteessa, jossa silloinen pankkisektori ei pystynyt tarjoamaan kunta-asiakkaille rahoitusta, ja rahoituksen saatavuus haluttiin varmistaa oman kunta-alaan erikoistuneen rahoittajan avulla.
 

Muualla verkossa: