På svenska
Tiedote

Osaaminen takaa Suomen menestyksen

Työmarkkinakeskusjärjestöjen (EK, KT, SAK, Akava ja STTK) mielestä seuraavan hallituksen on nostettava osaaminen ja koulutus kärkiteemoiksi. Osaava työvoima on Suomen menestyksen paras takuu.

Aihetta käsiteltiin Jyväskylässä järjestetyssä Ääni Työlle-kiertueen tilaisuudessa, jossa aiheena oli osaava työvoima ja koulutus. Kiertue vierailee alkuvuoden aikana yhdellätoista paikkakunnalla.

Keskusjärjestöt edellyttävät, että seuraavalla hallituskaudella laaditaan useamman hallituskauden toimenpidesuunnitelma, jonka avulla työikäisen väestön ajanmukaisesta osaamisesta huolehditaan. Tämä edellyttää koulutusjärjestelmän ja työvoimapolitiikan palveluiden uudistamista osaamisen lähtökohdista käsin.

Koulutuspolun pitää olla kunnossa varhaisesta lapsuudesta lähtien. Laadukas varhaiskasvatus, peruskoulu ja toinen aste luovat pohjaa työelämään ja jatko-opintoihin siirtymiselle. Järjestöt pitävät tärkeänä, että lapset ja nuoret saavat laadukkaan koulutuksen ja hyvät eväät elämää varten.

Ääni työlle -kiertueen paikkakunnilla käsitellään työllisyyteen, osaamiseen sekä koulutuksen ja tutkimuksen liittyviä aiheita. Kiertuetapahtumissa pohditaan myös, viekö tekoäly työpaikkoja ja miten kaupungistuminen muuttaa Suomea. Paneeleissa esillä ovat lisäksi kestävä kehitys, tasa-arvoinen työelämä, EU ja maahanmuutto.

Lisätietoja:

Jyri Häkämies, EK
Jarkko Eloranta, SAK
Sture Fjäder, Akava
Antti Palola, STTK
Markku Jalonen, KT

Ääni työlle -kiertueen paikkakunnat ja aikataulut >

Markku Jalonen

toimitusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2500
Matkapuhelin:
+358 40 547 7710
Sähköposti:
Markku.Jalonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT