På svenska
Tiedote

Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä palkitaan valtakunnallisella tunnustuksella

Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 20. marraskuuta Kunteko-gaalassa Helsingissä. Gaalassa myönnetään yhteensä 41 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja vaikuttavasti.

Markku Jalonen ja järjestöjohtajat. Kuva: Matti Mattikainen

Kuvassa puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, JHL; työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, KT; toiminnanjohtaja Maria Löfgren, JUKO ja puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, Jyty. Kuvaaja: Matti Mattikainen.

Palkituissa korostuvat tänä vuonna erityisesti osallisuuden vahvistaminen niin kuntalaisten kuin henkilöstön keskuudessa sekä vastuullisuuden edistäminen varsinkin ympäristöasioissa. Palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota on tehty yhteistyössä työnantajan ja työntekijöiden kanssa.

Toista kertaa järjestettävään Kunteko-gaalaan kokoontuu yli 100 kunta-alan vaikuttajaa, työnantajaa ja työntekijää. Palkintoja keräävät tänä vuonna varsinkin sosiaali- ja terveysala, opetusala sekä pienet kunnat. Palkinnot jakaa KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen yhteinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020.

– Kunta-alalla kehitetään jatkuvasti, mutta tämä näkyy harvoin uutisissa. Palkitsemisilla ja gaalalla halusimme jakaa innostavia käytäntöjä ja nostaa hyvää kuntatyötä esille, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

– Työn tekemisen tavat ovat muutoksessa, ja myös kunta-alalla on tartuttu tähän aktiivisella kehittämisellä. Kunnissa tehdään merkityksellistä työtä, josta on syytä olla ylpeä.

Palkintoja jaetaan useassa sarjassa

Kunteko jakaa palkintoja kolmessa eri sarjassa. Gaalassa palkitaan Ihmeiden tekijöitä eli kehittäjämielisiä kuntia, Oman työn sankareita eli yksittäisiä työntekijöitä sekä Innostavia tekoja.

Ihmeiden tekijät -sarjassa palkitaan kuusi kuntaa, jotka ovat ennakkoluulottomasti, henkilöstölähtöisesti ja tuloksellisesti kehittäneet toimintaansa ja tuoneet kehittämistyötään aktiivisesti esille.

Oman työn sankarit -sarjassa palkitaan kymmenen yksittäistä työntekijää, jotka ovat innokkaasti ja esimerkillisesti kehittäneet omaa ja työyhteisönsä työtä.

Innostavat teot -sarjassa palkitaan 25 kiinnostavaa ja innostavaa ratkaisua. Teot on valittu yli 200 kehittämisteosta, jotka on ilmoitettu vuonna 2019 Kuntekon Tekojen tori -sivustolle.  

Sarjassa palkitaan muun muassa Vuoden ympäristö-, teknologia-, viestintä- ja yhdenvertaisuusteot. Niiden lisäksi palkitaan parhaimpia kehittämistekoja sosiaali- ja terveysalalta, opetus- ja kasvatusalalta, teknisestä toimesta, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta, ruoka- ja siivouspalveluista sekä koko kuntaa kokevasta kehittämistyöstä. Kaikki palkittavat löytyvät yhteystietoineen liitteenä.

Kunteko 2020 - kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKO:n, KoHo:n ja JAU:n yhteinen valtakunnallinen hanke, joka on viiden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille sekä tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.

Anna-Mari Jaanu

työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2727
Matkapuhelin:
+358 50 572 4620
Sähköposti:
Anna-Mari.Jaanu@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Tehtävät:
  • Tärkeissä töissä - työelämän kehittämisen kokonaisuus
  • Tekojen tori ja kehittämistekojen palkitseminen

Tanja Vierula

työmarkkinatutkija
Puhelin:
+358 9 771 2035
Matkapuhelin:
+358 50 433 0662
Sähköposti:
Tanja.Vierula@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT