På svenska
Tiedote

Kunnissa jälleen tuhansia kesätyömahdollisuuksia nuorille

Kunnat tarjoavat nuorille jälleen arviolta 45 000 kesätyöpaikkaa. KT Kuntatyönantajien tutkimusten mukaan kuntien kesätyömahdollisuudet nuorille ovat pitkään olleet samanlaisia.

Nuori työntekijä valmistelee ruokalan noutopöytää.

Viimeisimmissä selvityksissä suoria työpaikkoja on ollut noin 25 000, minkä lisäksi kunnat tukevat yrityksissä ja yhteisöissä noin 20 000 kesätyöpaikkaa. Valtaosta kunnista tarjoaa saman verran paikkoja kuin aiempina vuosina. Noin kolmessa neljästä kunnasta kesätyöpaikkojen määrä on edellisvuoden tasolla.

Hieman yli joka kymmenes kunta tarjoaa edellisvuotta enemmän kesätyöpaikkoja ja saman verran vähemmän. Työpaikoista noin 60 prosenttia on peruskoululaisille ja ammattiin opiskeleville noin neljännes. Muita työpaikkoja on noin 15 prosenttia.

Kunnissa on runsaasti vaihtoehtoja nuorille kesätyöpaikoiksi. Tarjolla on esimerkiksi kunnossapitotyötä, liikuntapaikkojen ylläpitoa ja muita piha- ja puutarhatöitä. Myös erilaisiin toimistotöihin haetaan nuoria.

Hoitoalalle kaivataan vuosittain alan opiskelijoita vuosilomasijaisuuksiin ja harjoitteluihin.

Kunnille kesätyöpaikat tarjoavat hyvän mahdollisuuden parantaa mielikuvaa kunnasta työnantajana. Onnistunut kesätyökokemus saattaa vaikuttaa nuoren tulevaisuudensuunnitelmiin ja saada nuoria hakeutumaan kunta-alalle töihin tulevaisuudessa.

Videolla KT:n työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho kertoo, millaisia kesätyöpaikkoja kunnissa on tarjolla ja muistuttaa, että kesätyöpaikkoja kannattaa miettiä juuri nyt.

Missing media item.
Työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho: Kunnissa on tuhansia kesätyöpaikkoja nuorille (14.2.2019)