På svenska
Uutinen

KT toivottaa menestyksekästä uutta vuotta!

Vuodesta 2020 on tulossa mielenkiintoinen ja työntäyteinen työmarkkinavuosi. Kunta-alan sopimusneuvottelut alkavat tammikuussa ja vuoden aikana juhlistetaan myös kuntatyönantajien 50 vuotta jatkunutta edunvalvontaa.

sinisellä taustalla hyvää uutta vuotta - gott nytt år

Kunta-alan virka- ja työehtosopimukset ovat voimassa 31.3.2020 saakka, ja neuvottelut uusista sopimuksista käynnistyvät pääneuvotteluryhmässä 14. tammikuuta. Kunta-alan sopimukset koskevat noin 421 000 kuntatyöntekijää, joten ne vaikuttavat merkittävästi sekä kuntatalouteen että koko Suomen kilpailukykyyn. 

Vuonna 2020 myös kuntatyönantajien edunvalvonta täyttää 50 vuotta. Haluamme juhlistaa sitä yhdessä kuntatyönantajien ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa. KT aloitti toimintansa 1.12.1970 Kunnallisena sopimusvaltuuskuntana (KSV) samaan aikaan kun kunnallinen virkaehtosopimuslaki astui voimaan. Sopimusvaltuuskunnan ajoista on sittemmin siirrytty Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja KT:n aikaan. Organisaatiouudistuksessa vuonna 1987 nimi muutettiin Kunnalliseksi työmarkkinalaitokseksi, josta saakka myös lyhenne KT on ollut käytössä.

KT:n juhlavuosi tulee näkymään eri tavoin viestintäkanavissamme ja tapahtumissamme. Yksi vuoden päätapahtumista on 12.–13. toukokuuta järjestettävä Kuntatyönantajapäivät, jossa toivomme kohtaavamme runsaasti kuntatyönantajien edustajia ympäri Suomea. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja keskustella sitä, miltä tulevaisuuden kuntatyö ja työelämä näyttävät.

Kiitämme vuodesta 2019 ja toivotamme menestyksekästä uutta vuotta!