Suomeksi
Nyhet

KT önskar ett framgångsrikt nytt år!

År 2020 ser ut att bli ett intressant och arbetsfyllt arbetsmarknadsår. Kommunsektorns avtalsförhandlingar börjar i januari och under året firar vi också att kommunarbetsgivarna har hållit på med intressebevakning i 50 år.

sinisellä taustalla hyvää uutta vuotta - gott nytt år

De kommunala kollektivavtalen är i kraft fram till 31.3.2020 och förhandlingarna om nya avtal inleds i huvudförhandlingsgruppen den 14 januari. De kommunala avtalen gäller cirka 421 000 kommunanställda, och påverkar alltså på ett betydande sätt både den kommunala ekonomin och hela Finlands konkurrenskraft.

År 2020 fyller också kommunarbetsgivarnas intressebevakning 50 år. Det vill vi fira tillsammans med kommunarbetsgivarna och våra övriga samarbetspartner. KT inledde sin verksamhet 1.12.1970 under namnet Kommunala avtalsdelegationen, och förnyades som organisation år 1987. Det är även då som förkortningen KT började användas. 

Jubileumsåret kommer att synas på olika sätt i våra kommunikationskanaler och våra evenemang. Ett av årets huvudevenemang är Kommunarbetsgivardagarna som ordnas den 12–13 maj. Vi hoppas på att få se rikligt med representanter för de kommunala arbetsgivarna runtom i Finland. Evenemanget ger en möjlighet att skapa nätverk och diskutera hur framtidens kommunala arbete och arbetsliv ser ut.

Vi tackar för år 2019 och önskar er ett framgångsrikt nytt år!