På svenska
Uutinen

Kirsi-Marja Lievonen KT:n valtuuskunnan puheenjohtajaksi

Henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen on KT:n uuden valtuuskunnan puheenjohtaja kaudella 2018–2021. Varapuheenjohtajiksi valittiin projektipäällikkö Taina Niiranen ja palvelujohtaja Jorma Haapanen.

Valtuuskunnan 2018 puheenjohtajat ja Markku Jalonen

KT:n uuden valtuuskunnan puheenjohtajavalinnat tehtiin järjestäytymiskokouksessa 17. tammikuuta Kuntatalossa Helsingissä.

Kirsi-Marja Lievonen (sd.) on Vantaan kaupungin henkilöstöjohtaja. Hän on ollut KT:n valtuuskunnan varsinainen jäsen kahdella edellisellä kaudella vuodesta 2009 lähtien.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Pirkanmaan liiton projektipäällikkö Taina Niiranen (kesk.). Hän on uusi jäsen valtuuskunnassa. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kotkan palvelujohtaja Jorma Haapanen (kok.), joka myös on ollut valtuuskunnan varsinainen jäsen kaksi edellistä kautta. 

Muut valtuuskunnan varsinaiset jäsenet ovat Jyväskylän sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo (kok.), Turun henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen (kok.), Varsinais-Suomen liiton hallintojohtaja Petra Määttänen (sd.), Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti (sd.), Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen (kesk.), Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.), Kiteen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Marko Koskinen (ps.) ja Tuusulan kunnanvaltuutettu Pekka Heikkinen (vas.) 

Valtuuskunnan 11 varsinaisesta jäsenestä 7 on uusia jäseniä. Varsinaisille jäsenille on nimetty myös henkilökohtaiset varajäsenet, joista 9 on uusia.

Valtuuskunnan jäsenet edustavat kunnallista työnantajaa ja ovat keskeisessä luottamushenkilö- tai palvelussuhteessa kuntaan tai kuntayhtymään tai kuntien keskusjärjestöön. Valtiovarainministeriö nimeää jäsenet Kuntaliiton esityksestä.

Jäseniä määrättäessä on otettu huomioon kunnissa vallitsevat poliittiset voimasuhteet sekä tasapuolisuusnäkökohdat. Valtuuskunnan paikat jaetaan kunnallisvaalien tuloksen perusteella.

Kuvassa vasemmalta oikealle varapuheenjohtaja Jorma Haapanen, KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen ja varapuheenjohtaja Taina Niiranen.

- - -

Uutista päivitetty 19.1.2018  I ja II varapuheenjohtajilla