Suomeksi

UKTA

2017

Kommunalt tjänste- och arbetskollektivavtal för undervisningspersonal
  • Bläddra i avtalets kapitel ÖppnaStäng
    Del C Bilaga 8 Läroanstalter för skogsbruk och trähushållning

    IV Timlärare

    § 5 a Anställningsvillkor för timlärare

    mom. 1

    Lönen, arbetstiden och semestern för timlärare med helhetsarbetstid bestäms enligt samma grunder som för motsvarande tjänsteinnehavare. Lönen för timlärare med helhetsarbetstid framgår av lönebilagan. Lönepunkterna är följande:

     

    I YRKESÄMNEN

    4 19 07 00 8

    Lämplig högre högskoleexamen eller lämplig högre yrkeshögskoleexamen

    4 19 07 00 9

    Lämplig högskoleexamen eller ingenjör

    4 19 07 01 0

    Lämplig examen på institutnivå

    4 19 07 01 8

    Annan lämplig examen eller utbildning

     

    I GEMENSAMMA ÄMNEN

    4 19 07 01 4

    Högre högskoleexamen

    4 19 07 01 5

    Högskoleexamen


    Tillämpningsanvisning

    En timlärare vars andel av helhetsarbetstiden är minst 19 timmar per vecka och 760 timmar per år betraktas som timlärare i huvudsyssla. Lönen för en sådan lärare är lägre än full lön i samma proportion som lärarens arbetstid är kortare än helhetsarbetstiden.


    mom. 2

    Timlärare i huvudsyssla har rätt till årsbundet tillägg enligt § 3.

    mom. 3

    Timarvodet för en timlärare i bisyssla beräknas genom att grundlönen i § 2 enligt dyrortsklassen multipliceras med 0,83. Resultatet dividerat med undervisningsskyldigheten per vecka som är 23 ger det årsarvode för en veckotimme som betalas per månad.

    mom. 4

    Om en timlärare inom det arbetstidssystem som baserar sig på undervisningsskyldighet får kriteriet för huvudsyssla uppfyllt genom undervisning vid en läroanstalt med flera utbildningsområden i flera än denna bilagas ämnen, bestäms timlärarens undervisningsskyldighet enligt mom. 3.

    mom. 5

    På anställningsförhållandet för timlärare inom det arbetstidssystem som baserar sig på undervisningsskyldighet tillämpas i övrigt bestämmelserna om timlärare i huvud- respektive bisyssla i UKTA del A.

    mom. 6 (träder i kraft 1.8.2017)

    En timlärare i bisyssla som anställts för minst ett arbetsår och som undervisar minst 10 timmar i veckan kan åläggas annat än undervisningsarbete i enlighet med § 4 mom. 2, och då betalas ersättning för den tid som överstiger 10 timmar.

    mom. 7 (träder i kraft 1.8.2017)

    En timlärare i bisyssla som anställts för minst ett arbetsår och som undervisar mindre än 10 timmar i veckan kan åläggas annat än undervisningsarbete i enlighet med § 4 mom. 2, och då betalas ersättning för den tid som överstiger 4 timmar.