Uutinen

Kiitos KT-työnantajapäivien osallistujille – annathan meille palautetta tapahtumasta!

Oulussa 13.–14.3. järjestetyillä KT-työnantajapäivillä ruodittiin rakentavassa hengessä kireää työmarkkinatilannetta, keskusteltiin kuntien ja hyvinvointialueiden johtamisesta ja etsittiin keinoja osaajapulan ratkaisuun. Seuraavat KT-työnantajapäivät järjestetään Helsingissä keväällä 2026.

Kuvassa KT-työnantajapäivien osallistujia Oulun Teatterin lämpiössä.

KT-työnantajapäivät järjestettiin Oulussa 13.–14.3.2024. Tapahtumapaikkana toiminut Oulun teatteri täyttyi iloisesta puheensorinasta ja kohtaamisista, kun yli 300 kuntien ja hyvinvointialueiden johtajaa ja työnantajien edustajaa kokoontui yhteen ajankohtaisten ja kiinnostavien keskustelujen äärelle.

KT-työnantajapäivät on järjestetty aiemmin neljän vuoden välein, mutta nyt tauko oli venähtänyt koronan vuoksi kahdeksaan vuoteen. Onnistuneen tapahtuman vuoksi päätettiinkin, että seuraava tapahtuma järjestetään Helsingissä keväällä 2026.

Kiitos osallistujille, puhujille, kumppaneille ja kaikille, jotka olivat mukana mahdollistamassa tapahtumaa! Erityiskiitos vieraanvaraisuudesta Oulun kaupungille ja Oulun teatterille!

Rakentavaa keskustelua työmarkkinoista

Kahden päivän aikana KT-työnantajapäivillä pureuduttiin laajasti kunta- ja hyvinvointialan ajankohtaisiin teemoihin, kuten kireään työmarkkinatilanteeseen, työvoimatarpeisiin sekä kuntien ja hyvinvointialueiden johtamiseen ja varautumiseen.

Tapahtuman puhujiksi saapui alan johtavia asiantuntijoita, ministereitä, työmarkkinajohtajia sekä inspiroivia keynote-puhujia.  

Ensimmäisen päivän odotetuin keskustelu kuultiin heti aamupäivällä teatterin suurella näyttömällä, kun KT:n työmarkkinapaneeli ruoti rakentavassa hengessä Suomen työmarkkinatilannetta. Paneeliin osallistuivat KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren ja työministeri Arto Satonen.

KT-työnantajapäivien toisena päivänä keskusteltiin kuntien ja hyvinvointialueiden johtamisesta ja houkuttelevuudesta työnantajina. Aihetta käsiteltiin muun muassa työnantajan ylimmän johdon välisen työnjaon, vastuullisuuden, palkitsemisen ja kansainvälisen rekrytoinnin näkökulmasta.  

Sosiaalisen median tutkija Suvi Uski pohti päätöspuheenvuorossaan, miten sosiaalinen media ja tekoäly vaikuttavat kuntien ja hyvinvointialueiden johtamiseen.

Osallistuitko KT-työnantajapäiville? – Vastaa palautekyselyyn

Mikä oli tapahtumassa parasta? Mistä puheenvuorosta erityisesti pidit ja miksi? Entä millaista ohjelmaa toivot kuulevasi seuraavilla KT-työnantajapäivillä?

Kehitämme KT-työnantajapäiviä ja haluamme kuulla sinun mielipiteesi tapahtumasta. Anna meille palautetta ja vastaa KT-työnantajapäivien osallistujille sähköpostilla lähetettyyn palautekyselyyn. Vastausaika päättyy perjantaina 22.3.2024.

Kuva: Teija Soini