Tiedote

Isot yhteiskunnalliset toimijat vastaavat presidentin liikkumishaasteeseen: nyt nostetaan toimintakyky Suomen vahvuudeksi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastoi syntymäpäiväviikollaan suomalaiset liikkumaan. Haaste on Suomen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä. Olympiakomitea, Yleisradio, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt EK, KT, Akava, SAK ja STTK sekä Deloitte ovat sitoutuneet vastaamaan presidentin kutsuun ja ryhtyvät toimiin liikkeen lisäämiseksi.

Neljä ihmistä pyöräilee luonnon keskellä.

– Heikkenevä toimintakyky uhkaa romuttaa hyvinvointiyhteiskuntamme, ellemme saa ihmisiä liikkeelle. Muutokseen tarvitaan kaikkien Suomessa toimivien panos, muistuttavat kannanoton allekirjoittajat.

Presidentin haasteeseen vastataan kokonaisuudella, joka julkistetaan myöhemmin syksyllä. Mukaan kutsutaan kaikki yhteiskunnan toimijat.

– Toimintakyky on nostettava Suomen vahvuudeksi. Tavoitteena on muutos, jonka tuloksena on liikkuvampi arki kaikille. Laitamme yhdessä pyörimään lumipallon, jonka liike ei pysähdy ja joka kasvaessaan innostaa kaikki mukaan tekemään tekoja ja viestintää liikkumisen lisäämiseksi, innostavat allekirjoittajat.

Jan Vapaavuori, puheenjohtaja, Suomen Olympiakomitea
Merja Ylä-Anttila, toimitusjohtaja, Yleisradio
Minna Karhunen, toimitusjohtaja, Kuntaliitto
Jyri Häkämies, toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Markku Jalonen, toimitusjohtaja, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Maria Löfgren, puheenjohtaja, Akava
Jarkko Eloranta, puheenjohtaja, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK
Antti Palola, puheenjohtaja, STTK
Lari Hintsanen, CEO, Country Managing Partner, Deloitte Finland

Markku Jalonen

toimitusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2500
Matkapuhelin:
+358 40 547 7710
Sähköposti:
Markku.Jalonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT