Uutinen

Kirsi-Marja Lievonen KT:n valtuuskunnan puheenjohtajaksi

Henkilöstö- ja konsernijohtaja Kirsi-Marja Lievonen on valittu KT:n uuden valtuuskunnan puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt.

Kirsi-Marja Lievonen on KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja.

KT:n uusi valtuuskunta kokoontuu ensimmäisen kerran 13. tammikuuta. Se valitsi kokouksessaan keskuudestaan puheenjohtajan sekä kaksi varapuheenjohtajaa.

Valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Vantaan kaupungin henkilöstö- ja konsernijohtaja Kirsi-Marja Lievonen (sd.). Lievonen oli puheenjohtaja myös kaudella 2018–2021 ja valtuuskunnan varsinaisena jäsenenä hän on toiminut vuodesta 2009 lähtien.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Taina Niiranen (kesk.), joka toimii Parkanon terveys- ja hyvinvointijohtajana. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Juha Rostedt (kok.), joka toimii Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Niiranen toimi varapuheenjohtajana myös viime kaudella. Rostedt on uusi KT:n valtuuskunnan jäsen.

Muut valtuuskunnan varsinaiset jäsenet ovat

  • Laitilan kaupunginjohtaja Lauri Kattelus (kok. uusi)
  • Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä, (kok. uusi)
  • Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti (sd.)
  • Nurmijärven valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Taneli Kalliokoski (kesk. uusi)
  • Kiteen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja  Marko Koskinen (ps.)
  • Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eila Aavakare (ps. uusi)
  • Pornaisten kunnanvaltuutettu Mari Huusko (vihr. uusi)
  • Tuusulan konsernijaoston jäsen Pekka Heikkinen (vas.)

Valtuuskunnan 11 varsinaisesta jäsenestä kuusi on uusia jäseniä. Varsinaisille jäsenille on nimitetty henkilökohtaiset varajäsenet, joista kahdeksan on tehtävässään uusia.

Valtuuskunnan jäsenet edustavat kunnallista työnantajaa ja ovat keskeisessä luottamushenkilö- tai palvelussuhteessa kuntaan tai kuntayhtymään. Jäseniä määrättäessä on otettu huomioon kunnissa vallitsevat poliittiset voimasuhteet sekä tasapuolisuusnäkökohdat. Valtuuskunnan paikat on jaettu kunnallisvaalien 2021 tuloksen perusteella.

Valtuuskunta on KT:n ylin päättävä toimielin. Uuden valtuuskunnan toimikausi jatkuu vuoden 2023 alkuun, jolloin KT:n organisaatio uudistuu.