Tapahtuma
-
Webinaari

Viruksen vuosi – enemmän etäjohtamista -seminaari

Etänä enemmän -hankkeen iltapäiväseminaari kokoaa yhteen innostavia puhujia, näkökulmia ja esimerkkejä arjen johtamisesta koronavuoden ajalta ja suuntaa katseen tulevaan. Maksuton etäseminaari on suunnattu sote-alan esihenkilöille, mutta myös muiden palvelualojen esihenkilöt ovat tervetulleita.

Sisältö

Tule kuulemaan ajatuksia, oppeja ja kokemuksia etäjohtamisen arjesta sote-alalta! Etänä enemmän – sote-työ uudistuu -hankkeessa etsitään ratkaisuja sosiaali- ja terveysalan työn muutokseen ja kehitetään esihenkilöiden etä- ja kriisijohtamistaitoja. Iltapäiväseminaari kokoaa yhteen innostavia puhujia, näkökulmia ja esimerkkejä arjen johtamisesta koronavuoden ajalta ja suuntaa katseen tulevaan. Seminaarissa puhujana mm. Itä-Suomen yliopiston professori ja emerita Taina Savolainen aiheella Etätyö haastaa luottamusta ja vuorovaikutusta – väistämätön rajallisuus ja läsnäolon merkitys.

Paikka

Etäyhteys, linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Kohderyhmä

Maksuton seminaari on suunnattu sote-alan esihenkilöille, mutta myös muiden palvelualojen esihenkilöt ovat tervetulleita.

Ohjelma

13.00  Tervetuloa! Anniina Tuomi, projektikoordinaattori, KT Kuntatyönantajat

  • Etänä enemmän - sotetyö uudistuu -hankkeen tausta ja toiminta, Jaana Näsänen, kehittämispäällikkö, KT Kuntatyönantajat ja Tarja Heinonen, projektipäällikkö, TAMK 
  • Etätyö haastaa luottamusta ja vuorovaikutusta - väistämätön rajallisuus ja läsnäolon merkitys, Taina Savolainen, professori, emerita, Itä-Suomen yliopisto 
  • kommenttipuheenvuoro ja keskustelu, Kati Tikkamäki, kehittämisasiantuntija ja Outi Wallin, osaamispäällikkö, TAMK


14.15-14.25 Tauko

  • Katse SOTEn tulevaisuuteen, Jaakko Herrala, sote-muutosjohtaja, Pirkanmaan liitto
  • Virtaa, vinkkejä ja vertaistukea esihenkilöiden pienryhmäohjauksista, pienryhmäohjaajat Kati Tikkamäki, Outi Wallin, Jussi Savolainen, Anne Silvan, Hannele Laaksonen ja Pirkko Kivinen, TAMK
  • Johtaminen etänä – kokemuksia, oivalluksia ja tutkimustuloksia, Hannele Laaksonen ja Tia Bäckström, YAMK opiskelija, TAMK
  • Yhdessä eteenpäin! 

15.30  Tilaisuus päättyy 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 2.6.2021 klo 12 mennessä alla olevan linkin kautta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse edellisenä päivänä.

Etänä enemmän – sote-työ uudistuu

Etänä enemmän – sote-työ uudistuu on valtakunnallinen hanke, jossa vastataan sosiaali- ja terveysalan työn muutokseen kehittämällä etäjohtamista, -työnohjausta ja -vertaistukea sekä muutosjohtamista. KT Kuntatyönantajat on mukana esimiesvalmiuksia kehittävässä työpaketissa, jossa keskitytään erityisesti kriisi- ja etäjohtamisen kysymyksiin. Hankkeen tavoitteena on lisätä sote-alan henkilöstön työhyvinvointia, työn hallintaa ja tuottavuutta.

Hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu, ja osatoteuttajina ovat Satakunnan ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto sekä KT Kuntatyönantajat. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella.

Lue hankkeesta KT:n sivuilta

Muualla verkossa