Blogi

Myös miehet on saatava perhevapaille

KT Kuntatyönantajat on mukana uudistamassa perhevapaita, ja päätavoitteenamme on saada myös isät kantamaan vastuunsa lastensa hoidosta.

Kunta-alalla on työpaikkoja, joissa 90 prosenttia työntekijöistä on naisia. Koska palvelujen pitää pyöriä 24/7, perhevapaajärjestelyiden ja sitä myötä sijaispalapelin hoitaminen on useassa työpaikassa vaativa tehtävä. Miesvaltaisilla työpaikoilla näin ei ole.

Perhevapaasta aiheutuu työnantajille myös kustannuksia. Kunta-alan työpaikat tarvitsevat aidosti sitä, että myös lasten isät saadaan kantamaan vastuunsa lasten hoidosta.

Kunta-ala maan suurin naisvaltainen työnantajasektori

Kaikilla perhevapaatyöryhmään kutsutuilla on omat tavoitteensa aina perhevapailta palaavien irtisanomissuojan vahvistamisesta parempiin joustomahdollisuuksiin.

KT:n sanoman painoarvoa kuitenkin lisää se, että kunta-ala on maan suurin naisvaltainen työnantajasektori. Kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa on 421 000 työntekijää, joista 80 prosenttia on naisia. Perhevapaajärjestelmällä ja siitä aiheutuvilla kustannuksilla on suuri merkitys kunnille sekä työnantajina että palvelun järjestäjinä.

Perhevapaajärjestelmällä voidaan vahvistaa työllisyyttä

Työllisyyttä vahvistetaan, kun järjestelmää kehitetään siten, että perhevapailta palataan nykyistä nopeammin työelämään. Yksi pitkien perhevapaiden seuraus on, että työntekijöiden osaaminen ja ammattitaito vanhenevat ja työnantajan koulutuskustannukset kasvavat.

Työnantajan näkökulmasta työntekijöiden toivomat joustot lisäävät töiden järjestelyihin liittyviä kustannuksia. Lisäksi työpaikoilla tarvitaan enemmän lyhytaikaista, määräaikaista sijaistyövoimaa. Myös muiden työntekijöiden työtaakkaa kasvaa. Yhden työntekijän saama jousto merkitsee toiselle työntekijälle silppu- tai pätkätyötä.

Kuntasektoria arvostellaan jatkuvasti määräaikaisen työvoiman käytöstä – valtaosa määräaikaisesta henkilöstöstä on kuitenkin perhevapaasijaisia.

Perheystävällisiä toimintamalleja levitettävä myös muille sektoreille

Kunta-alan naisvaltaiset työpaikat ovat kehittäneet perheystävällisiä toimintamalleja, joita on hyvä levittää myös miesvaltaisille aloille. Perheystävällisyys on tärkeä osa henkilöstöpolitiikkaa, jollaista kaikkien alojen on harjoitettava.

Perhevapaakeskustelussa helposti ajaudutaan perhepoliittiseen keskusteluun, jossa myös henkilökohtaiset näkemykset ja kokemukset tulevat esiin.

Itse olen ollut kolmesti perhevapaalla ja vienyt ja hakenut lapsiani kiireessä päiväkodista vuosikausia. Mieheni jäi kolmannen lapsemme kanssa puoleksi vuodeksi vapaalle työstään, ja tuo aika oli minulle todella rentouttavaa. Mies oli kotona lastemme kanssa, ja itse sain nauttia ajasta työelämässä. Vaikka siitä on jo pitkä aika, muistan sen vielä todella helppona elämänvaiheena, jollainen kaikkien äitien tulisi kokea.

Sari Ojanen

Sari Ojanen bloggaa

Sari Ojanen on KT Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö, jonka tärkein tehtävä on tukea paikallisia  kuntatyönantajia ja ajaa niiden etuja työmarkkina-asioissa ja lainsäädännön valmistelussa.

Olen espoolainen juristi, jolla on pitkä työkokemus kunnallishallinnosta ja henkilöstöhallinnosta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Vapaa-ajallani hoidan rintamamiestaloa ja sen pihaa.

Kommentit

Neljän lapsen isä
09.10.2017 13:14

Minusta näissä jutuissa on väärä sävy siinä, että pitää "myös isät saada kantamaan vastuunsa lasten hoidosta", ikään kuin kotona puuhastelu olisi sitä ainoata vastuun kantamista. Ainakin meidän perheessä on aina eletty siitä ansiotulosta, joka tulee miehen työn - ja ainoastaan sen - kautta. Ei ole mahdollista selviytyä kaikista elinkustannuksista muutaman kympin päivärahalla, joka on sen ensimmäisen isyyslomaviikon jälkeen ansiotaso. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Vastuuta olen kyllä kantanut kaikin tavoin siitä huolimatta että työpäivät ovat pitkiä ja raskaita. Ei nämä ole mitään hokkuspokkus- juttuja jotka mukavia juttelemalla korjaantuvat. Hoitakaa isyysloman ansiotaso kuntoon, varmasti on kotiin jääjiä, isätkin tarvitsevat irtiottoja arjen työstä siitä ei epäilystäkään. Lisääntyneestä jaksamisesta, työmotivaation paranemisesta sekä ehkä tasapainoisemmasta perhe-elämästä hyötyvät kaikki yhteiskunnassa.

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <p> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Lisää kirjoittajalta