Koulutus
-
Koulutus, webinaari

Omassa kodissaan työskentelevien perhepäivähoitajien palvelussuhdeasiat

Webinaari järjestetään keskiviikkona 8.5.2024 klo 9–12.30.

Koulutus on kohdennettu kunnille ja kuntayhtymille.

Koulutuksen kohderyhmä ja tavoitteet

KT-yhteyshenkilöt, henkilöstöhallinnon asiantuntijat, palkkahallinnon asiantuntijat ja palkanlaskijat, esihenkilöt, lähiesihenkilöt ja -johtajat, henkilöstöpäälliköt ja -johtajat, toimialajohto.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osaamista omassa kodissaan työskentelevien perhepäivähoitajien palvelussuhteiden ehdoista ja työsuhteiden työoikeudellisesta näkökulmasta.

Koulutuksen keskeiset sisällöt

Koulutuksessa käydään läpi omassa kodissaan työskenteleviin perhepäivähoitajiin sovellettavat KVTESin liitteen 12 määräykset. Koulutuksessa perehdytään myös työoikeudelliseen lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön perhepäivähoitajien työsuhteiden näkökulmasta.
Koulutuksen aikana kuullaan myös Kuntaliitolta varhaiskasvatuksen ajankohtaisista asioista perhepäivähoidon näkökulmasta.
 
Kouluttajina ovat KT:n työmarkkinajuristit Eeva Vesterbacka ja Eeva Nypelö sekä Kuntaliiton kehittämispäällikkö Jarkko Lahtinen.

Kysymyksiä omassa kodissaan työskentelevien perhepäivähoitajien palvelussuhdeasioihin liittyen voi etukäteen lähettää osoitteeseen eeva.vesterbacka@kt.fi ja eeva.nypelo@kt.fi (mielellään molempiin osoitteeseen samalla kertaa). Kysymykset tulee lähettää 2.5.2023 mennessä.

Ohjelma

klo 9–10 Varhaiskasvatuksen ajankohtaiset asiat perhepäivähoidon näkökulmasta, Jarkko Lahtinen
klo 10–11.15 Nostoja omassa kodissaan työskenteleviin perhepäivähoitajiin sovellettavasta lainsäädännöstä ja oikeuskäytännöstä, Eeva Vesterbacka
klo 11.15–12.30 KVTESin liitteen 12 määräykset, Eeva Nypelö

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Koulutus on KT:n jäsenyhteisöille maksuton. Koulutukseen ilmoittaudutaan henkilökohtaisilla Linja-tunnuksilla. 

Siirry tästä ilmoittautumaan KT:n tapahtumaportaaliin >

Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia KT Linjaan, voit pyytää niitä osoitteesta toimisto@kt.fi.

Ilmoittautuminen koulutukseen on 6.5. klo 16 mennessä, minkä jälkeen emme valitettavasti voi ottaa vastaan ilmoittautumisia.

Osallistujan webinaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille koulutusta edeltävänä päivänä.

Esitysmateriaalit ovat saatavilla KT Linjassa ennen koulutusta, viimeistään koulutuspäivänä. Tästä koulutuksesta tehdään tallenne. Materiaalit ovat saatavilla KT Linjassa 30.6.2024 saakka.