UKK
OVTES

Osa kouluissa työskentelevästä henkilökunnastamme on lomautettuna. Varsinainen lomautus alkoi 30.4. ja kestää 17.6. saakka. Koska koulut päätettiin avata 14.5. alkaen, tarvitaan lomautettuja. Mitä voimme tehdä?

Työnantaja ei voi varsinaisen lomautuksen alettua yksipuolisesti päättää, että palkansaajan on palattava töihin kesken lomautusajan. Määräaikaista lomautusta ei voi määrätä päättymään ennen aikojaan, vaan se jatkuu lähtökohtaisesti määräajan loppuun asti, ellei lomautetun kanssa sovita muusta. 

Myöskään lomautuksen tilapäinen keskeyttäminen ei ole mahdollista muutoin kuin sopimalla.

Siispä kun työnantajalle on ilmaantunut uutta työtä lomautuksen jo alettua, lomautuksen keskeyttämisen tai päättämisen täytyy perustua kokonaan työnantajan ja lomautetun väliseen sopimukseen. Tällainen sopimus on syytä tehdä ennen työn alkamista.

Samassa yhteydessä on syytä selvittää tilapäisen työn arvioitu kestoaika, mikäli lomautuksen on tarkoitus jatkua välittömästi tilapäisen työn päätyttyä.

Mikäli ilmaantunutta työtä on tarjolla vain osa-aikaisesti, voidaan palkansaajan kanssa sopia myös kokoaikaisen lomautuksen muuttamisesta osittaiseksi.

Tutustu myös sivuillamme 27.4.2020 julkaistuun kysymykseen