Suomeksi
Cirkulär
5/07
Till kommunstyrelserna och samkommunerna

Det XX kommunala arbetsmarknadsseminariet i Raumo

Det tjugonde arbetsmarknadsseminariet hålls i Raumo den 6–7 juni 2007. Seminariet arrangeras av Kommunala arbetsmarknadsverket och kommunsektorns huvudavtalsorganisationer i samarbete med Raumo stad och Länsi-Suomen kesäyliopisto.

Vid 20-årsseminariet diskuteras hur avtalsverksamheten, lönesystemet och förhandlingskulturen har ändrats på 20 år och vilka utmaningar arbetsmarknadsverksamheten står inför i framtiden. Dessutom behandlas utgångspunkterna och utsikterna för höstens avtalsförhandlingar på ett övergripande sätt.

Anmälan till seminariet görs till Länsi-Suomen kesäyliopisto per e-post asiakaspalvelu.rauma@lskesayliopisto.fi, per telefon (02) 824 06 47 eller per fax (02) 822 57 51. Ange deltagarens namn, adress för informationsbrev, faktureringsadress, telefonnummer, e-postadress och kommun, samkommun eller annan organisation.

På sommaruniversitetets webbplats www.lskesayliopisto.fi/ > Työmarkkinaseminaari finns en förteckning över logialternativ. När du bokar hotellrum lönar det sig att nämna att du deltar i det kommunala arbetsmarknadsseminariet.

Anmälan ska göras senast den 22 maj 2007. Deltagaravgiften är 200 euro och inkluderar seminariematerial, kaffe, lunch under den ena dagen och kvällsprogram.
Mer än 400 representanter för kommunala arbetsgivare och löntagarorganisationer väntas delta i seminariet. Kommunala arbetsmarknadsverket hoppas att arbetsgivarna i kommunerna och samkommunerna är väl företrädda på seminariet för att ta del av och diskutera aktuella arbetsmarknadsärenden.

KOMMUNALA ARBETSMARKNADSVERKET

Arbetsmarknadsdirektör                       Markku Jalonen


Forskningschef                                     Margareta Heiskanen

Bilaga (pdf)

Programmet för det XX kommunala arbetsmarknadsseminariet

Mika Juutinen

utredningsdirektör
Telefon:
+358 9 771 2131
Mobiltelefon:
+358 50 502 0300
E-post:
Mika.Juutinen@kt.fi
Organisation:
Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT