Uutinen

Jari Koskinen Kuntaliiton toimitusjohtajaksi ja Hanna Tainio varatoimitusjohtajaksi

Suomen Kuntaliiton toimitusjohtajaksi on valittu Jari Koskinen ja varatoimitusjohtajaksi Hanna Tainio. Kuntaliiton hallitus päätti valinnoista torstaina 20.8.

Valtiotieteen maisteri, toimitusjohtaja Jari Koskinen on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1996–2009 ja maa- ja metsätalousministerinä kahdessa eri hallituksessa. Lisäksi Koskinen on toiminut lukuisissa kunnallisissa luottamustoimissa, muun muassa Hauhon kunnanvaltuutettuna ja Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettuna. Kuntakentän luottamustoimiin kuuluu myös Hämeen maakuntaliiton hallituksen ja valtuuston puheenjohtajuus.

Lääketieteen tohtori, dosentti Hanna Tainio toimii asiantuntijaylilääkärinä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yleishallinnossa. Hän oli Sdp:n kansanedustajana vaalikauden 2011–2015. Lisäksi Tainio on toiminut muun muassa Tampereen kaupunginvaltuutettuna, valtuuston puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana.

Johtajat valittiin seitsemän vuoden määräajaksi

Uudet johtajat valittiin seitsemän vuoden määräajaksi, joka päättyy vuoden 2022 lopussa.

Nykyinen Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma siirtyy johtajaksi Kelaan lokakuun alusta.
 
Muun muassa sosiaali- ja terveysasioista sekä opetuksesta ja kulttuurista vastaavan varatoimitusjohtajan paikka vapautui, kun edellinen varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen valittiin kansanedustajaksi keväällä.
 
Kuntaliitolla on kaksi varatoimitusjohtajaa. Toimitusjohtajan varahenkilönä jatkaa varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen, jonka toimialaan kuuluvat muun muassa kuntatalous, alue- ja yhdyskunta-asiat sekä työmarkkina-asiat.

Suomen Kuntaliitto on kaikkien kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Mukana toiminnassa ovat myös maakuntaliitot, sairaanhoitopiirit ja muut kuntayhtymät. Kuntien työnantajatehtäviä hoitaa Kuntaliittoon kuuluva KT Kuntatyönantajat.