Suomeksi
Cirkulär
8/2018
Till kommunstyrelserna och samkommunerna

Seminariet i Villmanstrand 41 år 16–17.8.2018

Kommunsektorns samarbets- och arbetslivsutvecklingsseminarium ordnas 16–17.8.2018 i Lappeenrantasali, adress Villimiehenkatu 1, Villmanstrand.

Konkurrenskraft eller kapplöpning? Det 41:a Villmanstrandsseminariet bjuder på två dagars upptäcktsfärd i kommunsektorns framtid och offentliga tjänster genom sakkunniga presentationer, berättelser från arbetsplatserna och inspirerande diskussioner.

Aktuellt denna gång är det kommunala arbetets konkurrenskraft. Vad är det sett ur klienternas, ledningens, utvecklingsarbetets och personalens synvinkel? Betyder konkurrenskraft mod att konkurrera och pröva på nya saker eller att man redan är bättre än de andra? Vad är man bra på redan nu på de kommunala arbetsplatserna och vad kunde göras bättre? Understatssekreterare Päivi Nerg samt KT:s och de kommunala huvudavtalsorganisationernas representanter kommenterar vård-och landskapsreformen. I sammandraget återkommer vi till det som gör Finland till världens bästa land. Konferenciärer är Riku Rantala och Tuomas Milonoff.

Seminariet (som hålls på finska) är avsett för kommunernas och samkommunernas beslutsfattare, personalledning, chefer, utvecklings- och samarbetsexpertis samt representanter för personalen. Evenemanget väntas samla hundratals representanter för arbetsgivarna och löntagarorganisationerna.

Seminariet arrangeras av KT Kommunarbetsgivarna och kommunsektorns huvudavtalsorganisationer i samarbete med Villmanstrands stad. Program och anmälningsanvisningar bifogas.

Vi ber er vidarebefordra cirkuläret med bilagor till samarbetsorganisationernas och arbetarskyddsorganisationernas medlemmar.

Välkomna till seminariet i Villmanstrand!

KOMMUNALA ARBETSMARKNADSVERKET

Arbetsmarknadsdirektör        Markku Jalonen

Ledande sakkunnig i arbetslivsutveckling    Niilo Hakonen

Bilaga    Program 2018

Niilo Hakonen

ledande sakkunnig, arbetslivsutveckling
Telefon:
+358 9 771 2025
Mobiltelefon:
+358 40 820 6800
E-post:
Niilo.Hakonen@kt.fi
Organisation:
Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT