Blogi

KT antaa tukea muutokseen

Millaiseksi muodostuu kuntatyönantajien tulevaisuus? Mikä on uusien maakuntakonsernien työnantajastrategia? Miten muutoksesta tehdään niin sujuvaa kuin mahdollista?

Kuntasektori valmistautuu historiansa suurimpaan työnantajamuutokseen, kun sosiaali- ja terveydenhuolto, pelastustoimi, maatalouslomitus ja ympäristötoimi siirtyvät maakunnille. Muutos kaipaa johtajuutta, hyvää yhteistyötä toimijoiden kesken, yhteistoimintaa henkilöstön kanssa, hyvää viestintää – ja mahdollisimman selkeät lähtökohdat muutokselle.

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on edennyt lausuntokierrokselle. Nyt on kuntien ja palvelujen käyttäjien aika julkistaa käsityksensä lakiluonnoksista. KT Kuntatyönantajat on osallistunut lainvalmistelutyöhön omaa toimialaansa koskevissa kysymyksissä.

KT:n lähtökohtana sote- ja maakuntauudistuksessa on se, että kuntiin ja maakuntiin pitää soveltaa samaa työ- ja virkasuhdelainsäädäntöä ja myös kollektiivisopimuksia koskevan säätelyn on oltava yhteneväistä. KT pyrkii vaikuttamaan myös siihen, että maakuntia koskevat linjaukset tehdään kustannustietoisesti.
 
Muutoksen täytyy olla mahdollisimman sujuva toteuttaa – henkilöstön aseman on oltava selkeä. On työpaikka sitten kuntasektorilla, osakeyhtiössä tai maakunnan palvelulaitoksessa, julkisten konsernien työnantajapolitiikan pitäisi sisältää yhteneväisiä piirteitä. Myös KT:n toiminta muuttuu, kun tulevaisuudessa kuntasektorin lisäksi sen jäsenenä on myös maakuntasektori.
 
KT Kuntatyönantajat on vahvasti mukana Kuntamarkkinoilla 14.–15. syyskuuta. Tule tapaamaan KT:n asiantuntijoita messuosastollemme. Kerro kuulumisia, kysy ja vaikuta. Tule kuulemaan, miten valmistelu etenee joko KT:n työmarkkinaseminaariin tai KT:n muutostuki tietoiskuihin. Anna meille aikaasi ja vinkkejä siitä, mitä teidän organisaationne tarvitsee hyvän muutoksen läpiviemiseksi.

Henrika Nybondas-Kangas

Henrika Nybondas-Kangas
Henrika Nybondas-Kangas on KT:n neuvottelupäällikkö. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kunta-alan neuvotteluista ja hän osallistui huhtikuussa kunta-alan sovitteluun.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <p> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Lisää kirjoittajalta