Blogi
Henrika Nybondas-Kangas on KT:n neuvottelujohtaja.
Henrika Nybondas-Kangas

KT antaa tukea muutokseen

Millaiseksi muodostuu kuntatyönantajien tulevaisuus? Mikä on uusien maakuntakonsernien työnantajastrategia? Miten muutoksesta tehdään niin sujuvaa kuin mahdollista?

Kuntasektori valmistautuu historiansa suurimpaan työnantajamuutokseen, kun sosiaali- ja terveydenhuolto, pelastustoimi, maatalouslomitus ja ympäristötoimi siirtyvät maakunnille. Muutos kaipaa johtajuutta, hyvää yhteistyötä toimijoiden kesken, yhteistoimintaa henkilöstön kanssa, hyvää viestintää – ja mahdollisimman selkeät lähtökohdat muutokselle.

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on edennyt lausuntokierrokselle. Nyt on kuntien ja palvelujen käyttäjien aika julkistaa käsityksensä lakiluonnoksista. KT Kuntatyönantajat on osallistunut lainvalmistelutyöhön omaa toimialaansa koskevissa kysymyksissä.

KT:n lähtökohtana sote- ja maakuntauudistuksessa on se, että kuntiin ja maakuntiin pitää soveltaa samaa työ- ja virkasuhdelainsäädäntöä ja myös kollektiivisopimuksia koskevan säätelyn on oltava yhteneväistä. KT pyrkii vaikuttamaan myös siihen, että maakuntia koskevat linjaukset tehdään kustannustietoisesti.
 
Muutoksen täytyy olla mahdollisimman sujuva toteuttaa – henkilöstön aseman on oltava selkeä. On työpaikka sitten kuntasektorilla, osakeyhtiössä tai maakunnan palvelulaitoksessa, julkisten konsernien työnantajapolitiikan pitäisi sisältää yhteneväisiä piirteitä. Myös KT:n toiminta muuttuu, kun tulevaisuudessa kuntasektorin lisäksi sen jäsenenä on myös maakuntasektori.
 
KT Kuntatyönantajat on vahvasti mukana Kuntamarkkinoilla 14.–15. syyskuuta. Tule tapaamaan KT:n asiantuntijoita messuosastollemme. Kerro kuulumisia, kysy ja vaikuta. Tule kuulemaan, miten valmistelu etenee joko KT:n työmarkkinaseminaariin tai KT:n muutostuki tietoiskuihin. Anna meille aikaasi ja vinkkejä siitä, mitä teidän organisaationne tarvitsee hyvän muutoksen läpiviemiseksi.

Henrika Nybondas-Kangas

Henrika Nybondas-Kangas on KT:n neuvottelujohtaja.
Henrika Nybondas-Kangas on KT:n neuvottelujohtaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kunta- ja hyvinvointialan neuvotteluista.

Henrika Nybondas-Kangas

neuvottelujohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2100
Matkapuhelin:
+358 50 357 4233
Sähköposti:
Henrika.Nybondas-Kangas@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Lisää kirjoittajalta