Uutinen

Jaa työyhteisösi hyvät käytännöt tule-sairauksien ehkäisyyn

Euroopan työterveys- ja turvallisuusvirasto etsii työpaikkoja ja työyhteisöjä, jotka ehkäisevät aktiivisesti henkilöstönsä tuki- ja liikuntaelinten sairauksia. Kilpailuun voi lähettää hyviä käytäntöjä 15.9.2021 saakka. Voittajat palkitaan Bilbaossa Espanjassa marraskuussa 2022.

HR-johtajat taukojumppaavat. Kuva: Mikko Törmänen

Kilpailu on osa Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHA) kampanjaa, jossa kevennetään muun muassa tuki- ja liikuntaelinten (tule) kuormitusta työssä. Kilpailun tavoitteena on jakaa ja edistää hyviä käytäntöjä tule-sairauksien ehkäisyyn kaikkialla Euroopassa.

Kilpailussa etsitään esimerkkejä hyvistä käytännöistä, joissa

  • työsuojelua lähestytään kokonaisvaltaisesti
  • työnantajat sekä työntekijät ovat yhdessä sitoutuneet ehkäisemään tule-sairauksia
  • kestäviä käytäntöjä voi laajasti soveltaa erilaisilla työpaikoilla.

Ehdokkaita voivat nimetä sekä henkilöt että organisaatiot, esimerkiksi työsuojeluammattilaiset, työpaikat ja työmarkkinajärjestöt.

Osallistu kilpailuun 15.9.2021 mennessä

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailulomake ja lähettämällä se Työterveyslaitokseen. FOP Finlandin ohjausryhmä valitsee kaksi kansallista ehdotusta ja lähettää ne EU-OSHAan. EU-OSHA nimeää voittajat tammi-helmikuussa 2022. Voittajat palkitaan Bilbaossa Espanjassa marraskuussa 2022.

Voit tutustua kilpailulomakkeeseen Työterveyslaitoksen sivuilla, mutta osallistumista varten se on pyydettävä osoitteesta finland(at)ttl.fi.

Suomessa EU-OSHAn yhteystahona toimii Työterveyslaitos, joka antaa lisätietoja kilpailusta.

Muualla verkossa