Uutinen
Ilmoittaudu Kuntamarkkinoille ja seuraa:

KT:n ohjelma Kuntamarkkinoilla

Kuntamarkkinat kerää verkon ääreen kuntien ja kuntaorganisaatioiden sekä muun julkisen hallinnon edustajia 15.–16.9.2021. Kuntamarkkinoiden koko ohjelma on laaja ja monipuolinen tarjoten eri toimialoille asiantuntevaa tietoa pinnalla olevista aiheista yli 250 tietoiskussa ja seminaarissa.

Vuoden 2021 teemana on Innovatiiviset ja uudistuvat kunnat. Osallistuminen on ilmaista julkisen hallinnon, kuntien valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten edustajille, mutta edellyttää rekisteröitymistä ennakkoon.

Ainoastaan Kuntamarkkinoiden studion lähetyksiä voi seurata rekisteröitymättä. Kuntamarkkinoiden studiossa tapahtuman avajaisaamuna 15.9. klo 9.10 on haastateltavana KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen

KT tarjoaa osallistujille työmarkkinaseminaarin sekä lukuisia tietoiskuja ajankohtaisista työmarkkinaan, sopimuksiin, palvelussuhteisiin sekä työelämän ja henkilöstöjohtamisen kehittämiseen liittyen.

Soteuudistus, sopimusmuutokset ja työvoiman saatavuus   

KT:n perinteinen työmarkkinaseminaari järjestetään keskiviikkona klo 14-15.30. Seminaarin aloittaa Markku Jalonen, joka puhuu uuden lain tuomista muutoksista KT:n toimintaan sekä valmistautumisesta tulevaan neuvottelukierrokseen. 

Neuvottelupäälliköt Anne Kiiski, Henrika Nybondas-Kangas ja Hannu Freund keskustelevat yhteyspäällikkö Aija Tuimalan johdolla keskeisistä sopimusmuutoksista, joita on tulossa 1.9. alkaen SOTE-, KVTES- ja OVTES-sopimuksiin.

Seminaarin päättää työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho, joka kertoo  työvoiman saatavuuden tilanteesta, sen ongelmista ja mistä voisi löytyä ratkaisuja. 

Monipuolisia tietoiskuja

KT lähettää suorana toimistostaan Kuntamarkkinoiden ajan kymmenen eri tietoiskua. Keskiviikkona tietoiskujen aiheet vaihtelevat KT:n tuesta ja palveluista suosituksiin ja kehittämistoimintaan, kun torstaina tietoiskujen teemana ovat sopimukset ja edunvalvonta. 

Tietoiskut keskiviikkona 15.9.

 • 9.30 KT:n tuki työnantajille SOTE-muutoksessa, Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö
 • 10.00 Uudistettu suositus henkilöstökertomuksen laadintaan, Jaana Näsänen, kehittämispäällikkö ja Riikka Krause, työmarkkinatutkija
 • 10.30 Kunta-alan kehittämistoimintaa: Työn murros ja Kuntatyö 2030, Niilo Hakonen, johtava työelämän kehittämisen asiantuntija ja Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö
 • 11.00 Muutosjohtamisella kohti hyvinvointialueita, Aija Tuimala, yhteyspäällikkö ja Jaana Näsänen, kehittämispäällikkö
 • 11.30 Ajankohtaista KT:n palveluista työnantajille, Aija Tuimala, yhteyspäällikkö ja Jussi-Pekka Moisio, hallintopäällikkö

Tietoiskut torstaina 16.9.

 • 12.00 Palveluiden yhtiöittäminen, Vesa Laine, toimitusjohtaja, Avaintyönantajat AVAINTA ry
 • 12.30 Kunta-alan henkilöstö tilastojen valossa, Mika Juutinen, tutkimuspäällikkö
 • 13.00 Edunvalvontaa työryhmissä, Anne Kiiski, neuvottelupäällikkö
 • 13.30 Näkökulmia työhyvinvointiin poikkeusolojen jälkeen, Anna Kukka, neuvottelupäällikkö
 • 14.00 OVTES- ja VAKA -siirrot, Hannu Freund, neuvottelupäällikkö ja Canelia Wessman, työmarkkina-asiamies
 • 14.30 Sote-sopimuksen ajankohtaiset, Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö

 

 

Muualla verkossa:

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kuntamarkkinoille

KT:n ohjelmaan voi tutusta myös Kuntamarkkinoiden kumppanisivulla, jossa on myös mahdollisuus lähettää kysymyksiä asiantuntijoillemme chatilla tapahtuman aikana.

Kuntamarkkinoiden ohjelman, myös KT: tietoiskujen sekä työmarkkinaseminaarin seuraaminen edellyttää ilmoittautumista Kuntamarkkinoille. Osallistujaportaalin kautta löytyvät linkit ohjelmiin.