Uutinen
Seuraa lähetyksiä:

KT:n ohjelma Kuntamarkkinoilla

Kuntamarkkinat kerää verkon ääreen kuntien ja kuntaorganisaatioiden sekä muun julkisen hallinnon edustajia 9.–10.9.2020. Seuraa KT:n tuottamaa ohjelmaa työnantajuuteen ja työelämän kehittämiseen liittyen.

Aija Ja Iikka Kuntamarkkinoiden tietoiskussa

Kuntamarkkinoiden ohjelman, myös KT: tietoiskujen sekä työmarkkinaseminaarin seuraaminen edellyttää ilmoittautumista Kuntamarkkinoille.Osallistujaportaalin kautta löytyvät linkit ohjelmiin. Ilmoittaudu Kuntamarkkinoille >

Ainoastaan Kuntamarkkinoiden studion lähetyksiä voi seurata rekisteröitymättä. Studio-ohjelmaa juontavat Kuntalehden toimituksesta päätoimittaja Markku Vento ja verkkotoimittaja Ville Miettinen sekä vahvistuksena toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Studio-ohjelmassa torstaina 10.9 klo 12.10–12.30: Kunnat, työ ja markkinat, toimittajien haastattelussa työmarkkinajohtaja Markku Jalonen. Seuraa studion suoria lähetyksiä >

KT:n tietoiskut keskiviikkona 9.9.

9.30 Sote-johtamisen kehittämisteemoja ja kokemuksia

 Johtamisen uudistaminen on ollut tärkeää jo ennen korona-aikaa, mutta kriisiaikoina onnistunut johtaminen on vielä tärkeämpää. Sote-alan johtamisen kehittämisteemoja ja esimerkkejä on koottu kymmenien sote-työnantajien edustajien kanssa keskustellen kunnista, kaupungeista ja kuntayhtymistä. Tilaisuudessa esitellään tilannekuvaa ja julkaistavaa opasta. 

Aija Tuimala, projektipäällikkö, Soteliiderit, KT 
Iikka Niinimaa, työmarkkina-asiamies, Soteliiderit, KT  


10.00 Esihenkilötyö kriisiaikana 

Koronakriisi haastoi esihenkilötyön nostaen samalla esille, millaisia taitoja ja osaamista esihenkilöiltä tarvitaan ja millaista tukea on tarjolla. Tietoiskussa keskitytään näihin ja lisäksi HR-johdon ja sote-työnantajien haastatteluiden sekä pilottikuntayhteistyön esille nostamiin esihenkilötyön tukitarpeisiin. Esittelyssä Etänä enemmän -hankeyhteistyö sekä KT:n Lähijohtamisen akatemia, jotka tarjoavat työkaluja mm. etäjohtamiseen, sisäiseen viestintään ja vuorovaikutukseen. 

Jaana Näsänen, kehittämispäällikkö, KT 
Aija Tuimala, projektipäällikkö, Soteliiderit, KT 


10.30 Ajankohtaista työsuojeluhankkeista

Tilannekatsaus Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmän meneillään olevista työelämää ja työsuojelutoimintaa kehittävistä hankkeista.

Anna Kukka, työelämän kehittämisen asiantuntija, KT


11.00 Työelämän kehittäminen työn murroksessa

Toimintatapojen uudistamisessa ja digitalisaation hyödyntämisessä on edetty kunta-alalla isoin askelin. Millaisia eväitä kehittämiseen antoi 1000 kuntaorganisaatioiden johtajaa ja työntekijää? Millaista on ollut Kuntekon matkassa ja millaista työelämän kehittämistä tarvitaan korona-aikana ja tulevina vuosina? 

Niilo Hakonen, johtava työelämän kehittämisen asiantuntija, KT 


11.30 Parempi sisäilma – apua sisäilmahaittojen ennaltaehkäisyyn

Työnantajia velvoittaa työturvallisuuslaki ja muu lainsäädäntö. Työnantajan tulee ottaa vakavasti sisäilmaan liittyvät havainnot, oireilu tai huoli Neuvoja ja eväitä työnantajille, esimiehille ja työsuojelupäälliköille, miten toimitaan ennaltaehkäisevästi ja kehitetään yhteisiä toimintatapoja työturvallisuuden ja terveyden edistämiseksi. 

Merja Rusanen, työelämän kehittämisen asiantuntija, KT


12.00 Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteissa 

Tietoiskussa käydään läpi henkilöstökysymyksiä yhtiöittämistilanteissa kuntatyönantajan sekä kunnan tai kuntayhtymän määräysvallassa aloittavan yrityksen näkökulmasta. 

Anne Kiiski, neuvottelupäällikkö, KT
Vesa Laine, toimitusjohtaja, Avaintyönantajat AVAINTA ry


12.30 Ulkomailla suoritettujen tutkintojen rinnastaminen rekrytoinnissa 

Rekrytoinnissa yhä useammin tulee vastaan tilanteita, jossa hakijalla on ulkomailla suoritettu tutkinto. Tietoiskussa käydään läpi vinkkejä, joilla tarkastella tutkinnon sisällön vastaavuutta ja laajuutta silloin, kun rekrytoinnissa ei ole kyse säännellyn ammatin tai kelpoisuuden tarkistamisesta. 

Sanja Mursu, osaamisen kehittämisen asiantuntija, KT


KT:n työmarkkinaseminaari keskiviikkona 9.9. klo 13.30–15.00

KT:n perinteinen työmarkkinaseminaari, jossa on ajankohtaista tietoa työmarkkinoilta ja kunta-alan  työ- ja virkaehtosopimuksista. 

Työmarkkinaseminaarin juontaa Anna Sorainen.

13.30 Sopimusratkaisun arviointi ja KT:n terveiset budjettiriiheen
  Markku Jalonen, työmarkkinajohtaja
14.00 Soteuudistus
  Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö
14.15 Ajankohtaista KT:n edunvalvonnasta, lainsäädäntöhankkeissa ja työryhmissä
  Anne Kiiski, neuvottelupäällikkö
14.30 Työllisyyspakettia käärimässä
  Jorma Palola, neuvottelupäällikkö
  Kysymyksiä ja keskustelua

 

 


KT:n, Kevan ja Kuntaliiton yhteiset seminaarit keskiviikkona 9.9.

11.00–11.45 Tiedolla johtamisella tuottavuutta ja työhyvinvointia 

Eija-Maria Gerlander, kehittämispäällikkö, Keva ja Aija Tuimala, projektipäällikkö, KT Soteliiderit taustoittavat aihetta.
 
Kehittämistyötä ja onnistumisia kentältä kertovat Elina Välikangas, kehityspäällikkö, SoteDigi, Johanna Bjerregård Madsen, HR-johtaja, Siun sote ja Tarja Puskala, suunnittelujohtaja, Tampereen kaupunki


15.00–16.00 Työperäinen maahanmuutto

Työperäisestä maahanmuutosta tilanteen tasalle yleisön saattavat Hanna Tainio, varatoimitusjohtaja, Kuntaliitto, Sonja Hämäläinen, maahanmuuttojohtaja, TEM ja Sirpa Sivonen, kehittämispäällikkö, KT

Paikalla keskustelemassa ovat Sonja Hämäläinen, maahanmuuttojohtaja, TEM, Jari Saarinen, apulaiskaupunginjohtaja, Kuopio ja Minna Lehikoinen, työvoimasuunnittelija Helsinki

Seminaarin juontavat Johanna Viita, Kuntaliitto ja Aija Tuimala, KT Soteliiderit


KT:n tietoiskut torstaina 10.9.

12.00 Kunta-alan henkilöstö ja palkat 2019 ja sote-maakuntauudistus

KT:n työmarkkinatutkimuksen kooste viimeisimmistä kuntasektorin henkilöstöä koskevista tilastotiedoista, joissa on mukana myös tuorein arvio kunnista maakuntiin siirtyvästä tai maakuntien tehtäviä hoitavasta henkilöstöstä alueittain. 

Mika Juutinen, tutkimuspäällikkö, KT 


12.30 Ajankohtaista opetusalalla (OVTES) 

Hannu Freund, neuvottelupäällikkö, KT 


13.00 Miksi lääkärisopimuksen työaikajärjestelmä meni remonttiin? 

KT:n asiantuntijat kertovat lääkärisopimuksen 2020–2021 työaikaan liittyvistä muutoksista. 

Jenni Aaltonen, työmarkkinalakimies, KT 
Mirja-Maija Tossavainen, johtava työmarkkinalakimies, KT


13.30 KT:n koronainfo kuntatyönantajille

KT:n asiantuntijat vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen koronan vaikutuksista palvelussuhteisiin. 

Eeva Vesterbacka, työmarkkinalakimies, KT 
Henrika Nybondas-Kangas, neuvottelupäällikkö¸ KT 


Muut

Asiantuntijavideo: 

Blogi:

Blogi: