På svenska
Uutinen

Kuuntele podcasteja työn murroksesta ja tutustu seurannan tuloksiin

KunTekon podcast-sarjassa keskustellaan työn muuttumisesta ja siitä, miten se näkyy eri toimialoilla. KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt seuraavat työn murrosta. Yhteenvedot seurannan ensimmäisistä tuloksista on koottu KT:n nettisivuille.

Vanhanaikainen putkiradio piirongin päällä. Kuva: Pixhill

Kuntatyö 2.0 on KunTekon podcast-sarja työn murroksesta

Työn murros ja digitalisaatio etenevät eri tavoin eri toimialoilla ja ammateissa.

Kunta-alan työelämän kehittämisohjelma KunTeko Kuntatyö 2.0 -podcasteissa selvitetään, mitä työn murros tarkoittaa ja millaisena se näyttäytyy kuntatyön arjessa. Keskusteluissa pääsevät ääneen asiantuntijat, kuntatyön kehittäjät ja tekijät eri toimialoilta.

Jaksoja julkaistaan viikon välein, ja niitä on luvassa parisen kymmentä.

Viisi ensimmäistä jaksoa on jo julkaistu ja niiden aiheina ovat

Työn murroksen seurannasta saatua tietoa hyödynnetään kehittämisessä ja edunvalvonnassa

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt käynnistivät syksyllä 2018 selvityksen työn murroksesta. Seurannassa kerätään tietoa ja tehdään näkyväksi sitä, mitä työpaikoilla parhaillaan tapahtuu ja miten palveluja, toimintatapoja ja tehtäväkuvia uudistetaan. Tietoa on tarkoitus käyttää hyödyksi sekä työpaikkojen kehittämisessä sekä edunvalvonnassa.

Seurannan ensimmäisen kierroksen tulokset julkaistiin 12.4.2019. Ne sisältävät johdon, henkilöstön ja asiantuntijoiden arvioita työn muuttumisesta. Tulosten perusteella työn murroksessa merkittävintä ovat uudenlaiset toimintatavat. Niiden vaikutukset heijastuvat asiakkaisiin, kuntalaisiin sekä kuntatyöntekijöiden työhön.