På svenska
Uutinen

Sote- ja maakuntauudistusta koskevia lakiesityksiä julkaistiin verkossa

Sote- ja maakuntauudistusta koskevaa säädösvalmistelua on julkistettu 29. kesäkuuta. Lakiesitykset ovat luettavissa valtioneuvoston verkkosivuilla.KT Kuntatyönantajat on osallistunut säädösvalmisteluun työmarkkinoita ja henkilöstöä koskevassa valmistelussa.

Lakiesitysten mukaan perustettavien maakuntien henkilöstöön ehdotetaan sovellettavaksi kuntasektorin työ- ja virkasuhdelainsäädäntöä muun muassa yhteistoiminnan ja viranhaltijan palvelussuhteen ehtojen osalta. Ehdotukseen voimaanpanolaista on kirjattu muun muassa liikkeen luovutuksen ja osaltaan myös eläketurvaan liittyvät säädökset. Palkkojen yhteensovittamista koskeva kolmikantainen säädösvalmistelu on edelleen kesken, joten se ei sisälly nyt julkistettuun lakipakettiin.

Hallituksen 5.4.2016 linjauksen mukaan KT on jatkossa kuntien ja kuntayhtymien lisäksi myös maakuntatyönantajien edunvalvoja. Lisäksi kunta- ja maakuntakonsernin osakeyhtiöt voivat valita työnantajajärjestökseen Kunta- ja maakuntatyönantajat KT:n.

Sote- ja maakuntauudistukseen liittyvät lakiesitykset lähtevät lausuntokierrokselle syksyllä.

KT antaa muutostukea sote- ja maakuntauudistuksessa

KT:n muutostukisivustolta www.kt.fi/muutostuki löydät ajankohtaista tietoa uudistuksen etenemisestä ja vaikutuksista. Kuntia ja kuntayhtymiä palvellaan henkilöstöään luovuttavina organisaatioina ja jatkossa myös uusia maakuntatyönantajia henkilöstöä vastaanottavina organisaatioina.

Muutostukisivustolla annetaan ohjeita muun muassa

  • henkilöstön siirtymisen periaatteista
  • henkilöstövoimavarojen johtamisesta
  • henkilöstön sijoittamisesta
  • palkkausjärjestelmien kehittämisestä
  • palkkojen harmonisoinnista
  • palvelussuhteisiin liittyvistä etuuksista ja yhteistoiminnasta.

KT:n työmarkkinatutkimus tuottaa tilastoja henkilöstöstä ja työvoimakustannuksista. KT:n työmarkkinatutkimus tuottaa tilastoja henkilöstöstä ja työvoimakustannuksista.

Muualla verkossa