Uutinen

8 oppia kuntien digitalisaatiosta on podcast-sarja kuntapäättäjille ja -kehittäjille

Miksi kunnan ja kuntapäättäjien pitäisi näkyä ja kuulua somessa? Miten taataan, että digiopetus on laadukasta jokaisessa Suomen kunnassa? Digi vaatii investointeja – syntyykö lopulta säästöjä? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan KT:n ja Kuntaliiton yhteisessä podcastissa.

KT:n ja Kuntaliiton yhteisessä 8 oppia kuntien digitalisaatiosta -podcast-sarjassa väitetään, että digitalisaatio mahdollistaa entistä paremman kuntatyön ja palvelut. Sarjassa eri alojen asiantuntijat jakavat konkreettisia vinkkejä digitalisaation hyödyntämisestä viestinnässä, opetuksessa, sosiaalityössä, nuorisotyössä, rakennetun ympäristön kehittämisessä ja terveydenhuollossa. Lisäksi vieraat keskustelevat muiden muassa digipalveluiden saavutettavuudesta sekä kustannuksista.

Podcast-sarja on suunnattu kuntapäättäjille ja -kehittäjille. Sarjan jaksot juontaa Kuntaliiton tietojohtaja Tom Holmroos. Uudet jaksot julkaistaan viikoittain Spotifyssa tammi-maaliskuun 2022 aikana. 8 oppia kuntien digitalisaatiosta -podcast on toteutettu osana KT:n ja Kuntaliiton yhteistä Digitalisaatio ja työn murros -hanketta.

Julkaistut jaksot:  

1. jaksossa Helsingin kaupunginvaltuutettu Pekka Sauri ja Limingan kunnan kyläpäällikkö Pekka Rajala pohtivat, miksi kunnan ja kuntapäättäjien tulisi näkyä somessa ja digikanavissa. Kuuntele jakso Spotifyssa.

2. jaksossa Kuntaliiton erityisasiantuntija Minna Lindberg ja ICT pedagogi Marianne Heinolainen keskustelevat, miten taataan, että digiopetus on laadukasta jokaisessa kunnassa. Kuuntele jakso Spotifyssa.

3. jaksossa Digi vaatii investointeja - syntyykö lopulta säästöjä? digitalisaation ja säästämisen asiantuntijavieraat FCG:n konsultti Eero Laesterä sekä Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama kertovat tärkeimmät opit, jotka jokaisen kuntapäättäjän tulisi tietää. Kuuntele jakso Spotifyssa.

4. jaksossa vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n kehittämispäällikkö ja Digi arkeen -neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Sari Vapaavuori sekä digineuvoja Sonja Roivainen Pielaveden kunnasta kertovat, miten digipalveluista saadaan saavutettavia ihan kaikille. Kuuntele jakso Spotifyssa.

5. jaksossa kuullaan, millaisilla digiratkaisuilla rakennetusta ympäristöstä voidaan tehdä turvallisempi ja antoisampi, ja miten kuntalaisia voidaan osallistaa kehitystyöhön. Jaksossa vieraina ovat rakennetun ympäristön digitalisaation projektipäällikkö Päivi Tiihonen Kuntaliitosta sekä yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen Oulun kaupungilta. Kuuntele jakso Spotifyssa.

6. jaksossa lastensuojelun jälkihuollon johtava työntekijä Sonja Soini Espoon kaupungilta sekä sosiaalityön kehittäjä Essi Rovamo HUS psykiatrialta kertovat käytännön esimerkkejä, oppeja ja oivalluksia siitä, miten digitalisaatiolla voidaan parantaa sosiaalityötä ja -palveluja. Kuuntele jakso Spotifyssa.

Tulossa:

7. Viekö digitaalinen terveydenhuolto kohtaamisen ja työpaikat? (julkaisu 22.2.)

8. Nuorisotyöntekijät siirtyivät someen - näin kehitetään asiakaslähtöisiä digipalveluita (julkaisu 1.3.)

8 oppia kuntien digitalisaatiosta -podcastin logo

Anniina Tuomi

Asiakkuuksien ja kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2039
Matkapuhelin:
+358 50 405 9989
Sähköposti:
Anniina.Tuomi@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT