Koulutus
-
Helsinki

Muutosten aika – Hyvinvointialan palkkauspäivä 2.0 (SOTE-sopimus, HYVTES ja LS)

Lähikoulutus järjestetään perjantaina 8.11.2024 klo 9–15.45 Helsingissä.  

Koulutus on kohdistettu hyvinvointialueille ja hyvinvointiyhtymille.

Koulutuksen kohderyhmä ja tavoitteet

Koulutuksen kohderyhmä: KT-yhteyshenkilöt, henkilöstöhallinnon asiantuntijat, henkilöstöpäälliköt ja -johtajat.

Koulutus on tarkoitettu KT-yhteyshenkilöille ja työnantajien edustajille, jotka osallistuvat paikallisneuvotteluihin tai kehittävät organisaation paikallisia palkkausjärjestelmiä.  

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja hahmottaa, mikä on muuttunut tai muuttumassa sopimusalakohtaisissa uusissa palkkamalleissa ja samalla kiinnittää huomiota tilanteisiin, jotka voivat olla ongelmallisia siirryttäessä uuteen palkkamalliin. Tavoitteena on myös verkostoitua muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Koulutuksen keskeiset sisällöt

Hyvinvointialan palkkausjärjestelmät ja niiden uudistaminen.  

SOTE-sopimukseen on sovittu viisi palkkahinnoitteluliitettä ja niiden palkkahinnoittelukohdat, jotka toimivat pohjana uudelle palkkausjärjestelmälle. Pohditaan yhdessä tehtävästä maksettavan palkan määräytymiseen liittyviä määräyksiä tulevaisuudessa. Pienryhmätyöskentelyssä paneudutaan siihen, mitä asioita pitäisi huomioida uudessa palkkausjärjestelmässä ja millaisia kehittämisideoita tai haasteita voi olla edessä.

HYVTESin palkkausjärjestelmä on myös uudistuksen alla. Käsitellään yhdessä ja pienryhmissä HYVTESin tilannetta HYVTESin palkkausluvun ja palkkahinnoitteluliitteen osalta ja Liitteen 7 mukaista palkkausjärjestelmää sekä tulevaisuuden palkkausjärjestelmää.

Lääkärisopimuksessa palkkausjärjestelmä on uudistettu ja toimeenpantu hyvinvointialueilla. Mitä voimme oppia Lääkärisopimuksen palkkausjärjestelmäuudistuksesta ja sen täytäntöönpanosta?

Kouluttajina ovat KT:n johtavat työmarkkina-asiamiehet Heikki Saaristo ja Virpi Taavitsainen sekä työmarkkinajuristi Jenni Aaltonen.  

Ohjelma

klo 8.30–9 Aamukahvi

klo 9–11.30 SOTE-sopimuksen, HYVTESin ja Lääkärisopimuksen palkkausjärjestelmäuudistukset, missä mennään ja mitä seuraavaksi?

klo 11.30–12.30 Lounas

klo 12.30–13.45 Edellinen teema jatkuu

klo 13.45–14.00 Kahvi

klo 14–15.45 Edellinen teema jatkuu

Ohjelma tarkentuu myöhemmin

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lähikoulutuksesta peritään 100 euron osallistumismaksu, joka kattaa järjestelyistä syntyvät kustannukset. Osallistumismaksuun sisältyy lounas ja kahvit.  

Koulutukseen ilmoittaudutaan henkilökohtaisilla Linja-tunnuksilla.

Siirry tästä ilmoittautumaan KT:n tapahtumaportaaliin.

Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia KT Linjaan, voit pyytää niitä osoitteesta toimisto@kt.fi.  

Ilmoittautuminen koulutukseen on 25.10. klo 16 mennessä, minkä jälkeen emme valitettavasti voi ottaa vastaan ilmoittautumisia. Viimeinen veloitukseton peruutuspäivämäärä on 25.10.2024.

Koulutukseen voidaan ottaa 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja se toteutetaan, jos ilmoittautuneita on vähintään 20.

Esitysmateriaalit ovat saatavilla KT Linjassa ennen koulutusta, viimeistään koulutuspäivänä. Tästä koulutuksesta ei tehdä tallennetta. Materiaalit ovat saatavilla KT Linjassa 31.12.2024 saakka.