Koulutus
-
Koulutus, webinaari

SOTE-sopimuksen palkkahinnoittelu-uudistus 1.2.2024

Webinaari järjestetään perjantaina 8.3.2024 klo 9–12.
Koulutus järjestetään kaksi kertaa samansisältöisenä (toinen on tiistaina 20.2.2024 klo 13–16).

Koulutus on kohdistettu hyvinvointialueille ja hyvinvointiyhtymille.

Koulutuksen kohderyhmä ja tavoitteet

KT-yhteyshenkilöt, henkilöstöhallinnon asiantuntijat, palkkahallinnon asiantuntijat, palkanlaskijat, henkilöstöpäälliköt ja -johtajat sekä muut työnantajan edustajat, jotka osallistuvat uudistuksen täytäntöönpanoon paikallisesti.

Koulutuksen tavoitteena on, että ymmärrät SOTE-sopimuksen palkkahinnoittelu-uudistuksen merkityksen ja osaat toteuttaa muutokset käytännössä 1.2.2024 lukien. Osaat soveltaa myös jatkossa SOTE-sopimuksen palkkahinnoittelukohtia sijoittaessasi uusia tehtäviä palkkahinnoittelukohtiin. Koulutuksessa saat myös tietoa 1.2.2024 keskitetyn erän ja 1.6.2024 palkankorotusten toteuttamisesta paikallisesti.

Koulutuksen keskeiset sisällöt

Koulutuksessa kerrotaan SOTE-sopimuksen palkkahinnoitteluliitteiden ja palkkahinnoittelukohtien uudistamisen taustoista, uusista palkkahinnoitteluliitteistä ja niihin kuuluvista palkkahinnoittelukohdista. Koulutuksessa avataan sopimusmääräysten soveltamista paikallisesti. Yhtenä teemana on myös paikallisen toimeenpanon aikataulu ja neuvottelumenettelyt, joita siihen liittyy. Lisäksi koulutuksessa kerrotaan 1.2.2024 ja 1.6.2024 palkankorotusten käyttämisestä.

Kouluttajina ovat KT:n johtava työmarkkina-asiamies Virpi Taavitsainen, työmarkkinajuristi Heikki Wilén ja työmarkkinatutkija Riikka Krause.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Koulutus on KT:n jäsenyhteisöille maksuton. Koulutukseen ilmoittaudutaan henkilökohtaisilla Linja-tunnuksilla. 

Siirry tästä ilmoittautumaan KT:n tapahtumaportaaliin >

Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia KT Linjaan, voit pyytää niitä osoitteesta toimisto@kt.fi.

Ilmoittautuminen koulutukseen on 6.3. klo 16 mennessä, minkä jälkeen emme valitettavasti voi ottaa vastaan ilmoittautumisia. 

Osallistujan webinaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille koulutusta edeltävänä päivänä. 

Esitysmateriaalit ovat saatavilla KT Linjassa ennen koulutusta, viimeistään koulutuspäivänä. Tästä koulutuksesta tehdään tallenne. Materiaalit ovat saatavilla KT Linjassa 31.12.2024 saakka.