Tapahtuma
-
WEBINAARI

Affektiivinen ja eettinen ergonomia sekä kanssalaisuus

Tärkeissä töissä logo

KT:n ja pääsopijajärjestöjen yhteinen Tärkeissä töissä -kokonaisuus järjestää webinaarin, jossa neurologian erikoislääkäri Kaisa Hartikainen ja työterveyspsykologi Satu Lähteenkorva avaavat innostavasti ja käytännönläheisesti aivojen ja työpaikan toiminnan välisiä yhteyksiä.

Yhteenkuulumisen tarve on ihmisen voimakkain psykologinen tarve. Sen merkitys aivoille ja aivoterveydelle on moninainen. Yhteenkuulumisen kokemus tai sen puute vaikuttavat aivojen toimintaan ja terveyteen suoraan ja välillisesti. Kun työpaikalla vallitsee toimintakulttuuri, joka vahvistaa ihmisten yhteenkuuluvuutta, aivot toimivat ja voivat paremmin.

Webinaarissa kerrotaan, miten aivojen tiedonkäsittelytoimintoja voidaan tukea kognitiivisen ergonomia keinoin. Myös aivojen tunneverkostot ja -toiminnot tulee huomioida työn tekemisen tavoissa ja toimintakulttuureissa. Siihen tarvitaan puolestaan affektiivista ergonomiaa.

Tule kuulemaan, miten tavalliset ja kaikille mahdolliset arjen pienet teot rakentavat työyhteisöissä työkykyä, aikaansaamista ja vaikkapa luovuutta! Työpaikat voivat vahvistaa kanssalaisuutta, joka rakentaa meidän jokaisen aivoterveyttä.

Ilmoittaudu webinaariin 2.11.2023 mennessä KT:n tapahtumaportaalissa.