Koulutus
-
KT Koulutus, Helsinki
Kuntatalo, Toinen Linja14

Varhaiskasvatuksen palkkauspäivä

Huom, koulutuksen päivämäärä on muutettu: Lähikoulutus pidetään tiistaina 7.3.2023 klo 9.00-15.00 Helsingissä.

Koulutuksen kohderyhmä: KT-yhteyshenkilöt, henkilöstöhallinnon, palkkahallinnon ja hallinnon asiantuntijat, henkilöstöpäälliköt ja -johtajat, toimialajohto, varhaiskasvatusjohtajat ja varhaiskasvatuksen hallinnolliset johtajat.

Päiväkodin henkilökunnan palkkausmääräykset ovat olleet muutosten kohteena useampaan otteeseen viimeisten vuosien aikana. Lisäksi päiväkodin henkilökunnan työehdot ovat jakautuneet kahteen työehtosopimukseen, joka tuo haasteita sopimusmääräysten oikeaan tulkintaan. Koulutuksen tavoitteena on perehtyä yksityiskohtaisesti päiväkodin henkilökunnan työehtosopimusten palkkausmääräyksiin, painottaen päiväkodin palkkausmääräyksiin liittyviä erityiskysymyksiä. Koulutuksessa on mahdollisuus keskustella palkkausmääräysten tulkinnasta ja esittää kouluttajille kysymyksiä.

Koulutuksessa käsitellään mm. OVTES osion G ja KVTES liitteen 5 soveltamisalat, päiväkodin palkkausjärjestelmä, päiväkodin palkkauksen erityiskysymyksiä, kuten esimerkiksi lisätehtävät ja-vastuut sekä kelpoisten ja ns. epäkelpoisten palkkojen soveltaminen, OVTES osion G ja KVTES liitteen 5 palkkahinnoittelujen soveltaminen, päiväkodin palkkausmääräysten viimeaikaiset ja tulevat muutokset ja palkkojen korotukset sekä tasopalkkamallin kokeilua.

Kouluttajina ovat KT:n neuvottelujohtaja Hannu Freund ja työmarkkina-asiamies Canelia Wessman.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen
Lähikoulutuksesta peritään 100 euron osallistumismaksu, joka kattaa järjestelyistä syntyvät kustannukset. Osallistumismaksuun sisältyy lounas ja kahvit. 

Koulutuksen osallistuminen vaatii rekisteröitymisen/ilmoittautumisen koulutukseen. 

Ilmoittautuminen koulutukseen 24.2. klo 16 mennessä KT:n tapahtumaportaalissa. Viimeinen veloitukseton peruutuspäivämäärä on 24.2.2023. 

Koulutukseen voidaan ottaa 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja se toteutetaan, jos ilmoittautuneita on vähintään 20.

Esitysmateriaali löytyy koulutuksen jälkeen KT Linjasta. Tästä koulutuksesta ei tule tallennetta. Materiaalit ovat saatavilla KT Linjassa 22.6.2023 saakka.