-
Kuntatyö muutoksessa -webinaarisarja

Kuntatyö murroksessa -webinaari: Itse- ja yhteisöohjautuvuus, case Järvenpään kaupunki

Kunta-alalla on seurattu työn murrosta keväällä 2021. Kuntatyö murroksessa -webinaarisarjassa käydään läpi seurannan teemoja ja esitellään niitä kiinnostavien esimerkkitapausten kautta. Sarja jatkuu lokakuussa webinaarilla, jossa aiheena on itse- ja yhteisöohjautuvuus. Järvenpään kaupungissa on lähdetty tutkimaan ja kokeilemaan monimuotoista itseohjautuvuutta.

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt seuraavat yhdessä kunta-alan työn murrosta ja muutosta. Keväällä 2021 murrosta seurattiin kaikkiaan 23 teeman kautta, ja seurantaan osallistui yli tuhat kuntatyön asiantuntijaa eri puolilta Suomea.

Kuntatyö murroksessa -webinaarisarjassa käydään läpi seurannan teemoja ja esitellään kiinnostavia kunta-alan casejä teemoihin liittyen. Webinaarit tallennetaan.

Itse- ja yhteisöohjautuvuus Järvenpäässä

Kuntatyö murroksessa -webinaarisarja jatkuu 4.10.2021 klo 14.00–15.30. Aiheena on itse- ja yhteisöohjautuvuus. Webinaarin case-esittelyssä Järvenpään kaupunki kertoo kokemuksistaan itse- ja yhteisöohjautuvuuden kehittämisestä.

Järvenpäässä on lähdetty tutkimaan ja kokeilemaan monimuotoista itseohjautuvuutta muun muassa seuraavien kysymysten kautta:

  • Voiko muutosta viedä läpi alhaalta ylöspäin?
  • Voiko henkilöstössä piillä voimavaroja ja osaamisia, jotka vievät organisaatiota kohti uutta kukoistusta?
  • Voisiko johto oppia henkilöstöltä, miten työ tulisi organisoida? 
  • Mikä tämän tyyppisessä kehittämisotteessa toimii ja mitä haasteita korona-aika on tuonut?  

Lisäksi webinaarissa esitellään työn murroksen seurantatuloksista itseohjautuvuusteeman näkökulmasta ja keskustellaan Järvenpään kokemuksista.  

Aiheesta keskustelevat johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen KT:sta sekä Järvenpään kaupungista kehittämispäällikkö Kati Toikka, osaamis- ja työllisyyspalvelujen päällikkö Sirkka Riikonen ja työsuojeluvaltuutettu Jyrki Issakainen. Tilaisuuden juontaa ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Ilmoittautuminen

Webinaari on maksuton. Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 30.9.2021 klo 15.