-
Webinaari

Tuottavuutta, hyvää johtamista ja uudistustyötä – Sote-johtamisen teemawebinaarit

Pingviinit rivissä, kuvassa myös Euroopan sosiaalirahaston liput

Soteliiderit-hanke järjestää kolme webinaaria johtamisen ajankohtaisista teemoista sote-työnantajien edustajille torstaina 5.11. klo 9.30–15.30.

Kolmessa teemawebinaarissa kuulemme tuottavuudesta ja tiedolla johtamisesta, strategisesta johtamisesta sekä sote-uudistuksesta ajankohtaista tilannekuvaa eri puolilta Suomea. Erityisesti pohdimme teemoja sote-työnantajien johtamisen ja henkilöstöjohtamisen näkökulmasta. Webinaarien ohjelmat tarkentuvat ennen tilaisuutta.

Mukaan ovat tervetulleita erityisesti sote-työnantajien (kunnat, kuntayhtymät) ylin johto ja toimiala- ja päällikkötason johto, sekä esimiehet, HR-johto ja asiantuntijat. Tervetulleita ovat myös sote-uudistuksen valmistelijat alueilla.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua mukaan 2.11. mennessä. Ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittautua joko kaikkiin tai valitsemiisi webinaareihin.

Ilmoittaudu täällä >

5.11. teemawebinaarien ohjelma

9.30–11.30 Työllisyys, tuottavuus ja tiedolla johtaminen kehittämiskohteina

KT:n Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen avaa tilaisuuden kertomalla työmarkkinoiden ja työllisyystoimien ajankohtaiset kuulumiset. Tilaisuudessa kuullaan sote-työnantajien esimerkkejä ja pohditaan, miten edistämme tiedolla johtamista ja tuottavuuden kehittymistä sote-alalla.

Kokemuksiaan webinaarissa jakavat mm. Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän talous- ja henkilöstöjohtaja Mikko Weissenfelt, Kymsoten kehitysjohtaja Lauri Lehto, Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen, Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio ja KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas. 

Puhetta johtaa KT:n Soteliiderit-hankkeen projektipäällikkö Aija Tuimala.

12.0013.30 Tavoitteet saavutetaan strategisen johtamisen ja henkilöstöjohtamisen kokonaisuutena

Strateginen johtaminen on kokonaispaketti, jossa huomioidaan talouden ja toiminnan lisäksi henkilöstön kokemukset ja työhyvinvointi, jotta tavoitteet saavutetaan. Ja samalla on huomioitava alati muuttuva toimintaympäristö. Webinaarissa pohditaan, miten tuemme strategista uudistumiskykyä ja hyvää johtamista muutosten keskellä.

Tässä webinaarissa johtamisen kehittämistilannetta ja -tarpeita avaavat Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela, Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine, Kanta-Hämeen soten hankepäällikkö Johanna Hämäläinen, Satakunnan sairaanhoitopiirin hanketoiminnan päällikkö Mari Niemi, Helsingin kaupungin työnantajapolitiikan päällikkö Annamari Rinne sekä KT:n kehittämispäällikkö Jaana Näsänen. Resilienssistä kertoo lisäksi Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Miira Heiniö.

Puhetta johtaa KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas.

14.00–15.30 Sote-uudistuksen kehittämishankkeet ja muutosten johtaminen

Sote-uudistusta viedään eteenpäin sote-keskus- ja rakenneuudistus-hankkeiden avulla. Hankkeet keskittyvät palveluiden ja järjestäjätoiminnan kehittämiseen alueilla, mutta onnistumisen varmistamiseksi olisi tärkeää huomioida myös johtamisen näkökulmat. Webinaarissa pohditaan, mikä muuttuu kehittämistyön myötä sote-palveluissa ja niiden johtamisessa.

Tässä webinaarissa kokemuksiaan jakavat Pirkanmaan soten muutosjohtaja Jaakko Herrala, Etelä-Savon muutosjohtaja Sami Sipilä, Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry, Kysterin johtava hoitaja Eija Peltonen, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ostopalvelujohtaja Ismo Rautiainen, HUS:n hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä ja KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas.

Puhetta johtaa KT:n Soteliiderit-hankkeen projektipäällikkö Aija Tuimala.

Lataa tästä 5.11. webinaarin ohjelma (PDF):

Yhteystiedot

Aija Tuimala

Aija Tuimala

projektipäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2198
Matkapuhelin:
+358 40 869 6494
Sähköposti:
aija.tuimala@kt.fi
Organisaatio:
KT Kuntatyönantajat
Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä varhaiskasvatuksen palvelussuhdeasiat
Tehtävät:
  • Soteliiderit-hanke (ESR)