-
Helsinki
Kuntatalo
Toinen linja 14

KT on mukana Kuntamarkkinoilla

Kt:n osastolla väkeä Kuntamarkkinoilla 2018

Palvelemme Kuntamarkkinoilla yhteisellä osastolla E1 K-kerroksessa yhdessä Avaintan kanssa. Lisäksi järjestämme perinteisen työmarkkinaseminaarin ja lukuisia tietoiskuja.

Kuntamarkkinat järjestetään 11.–12. syyskuuta Kuntatalolla Helsingissä (Toinen linja 14). KT on markkinoilla näytteilleasettajana yhteisosastolla Avaintyönantajat Avainta ry:n kanssa. 

Keskiviikko 11.9.

TIETOISKUT, HUONE A. 3.25, 3 krs.

9.00–9.20 Onnistu muutoksessa, menesty tulevaisuuden työnantajana 

Oivalluksia ja vinkkejä, miten muutoksessa voi onnistua. Kymmenen kuntaorganisaatiota osallistui Henkilöstölähtöisellä johtamisella onnistuneeseen muutokseen -hankekokonaisuuteen, jossa tavoitteena oli lisätä muutosvalmiutta ja tukea johtoa, esimiehiä ja henkilöstöä kohtaamaan muutokset yhteistyössä. 

kehittämispäällikkö Jaana Näsänen ja yritysvalmentaja Virpi Ilmakangas, Valmennustrio Oy

9.30–9.50 Soteliiderit tukee sote-työnantajia muutoksissa 

Soteliiderit on KT:n sote-työnantajatoimintaa tukeva verkostomainen ESR-hanke. Yhteistä työtä johtamisen kehittämisen ja alan vetovoiman vahvistamisen parissa tehdään hallintouudistusten viipymisestä huolimatta. Kesän aikana on kartoitettu, miltä maakuntien sote-työn jatko näyttää ja mitä uudistumisen tueksi tarvitaan.

neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, Soteliiderit-projektipäällikkö Aija Tuimala ja henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä, Jyväskylän kaupunki

10.00–10.20 Tulevaisuuden työsuojelu

työmarkkina-asiamies Taija Hämäläinen

10.30–10.50 Työaikajärjestelmien kehittäminen opetusalalla

Opettajien työaikajärjestelmien kehittäminen on ajankohtaista, ja siihen kohdistuu suuria toiminnallisia tarpeita ja asia herättää tunteita. Tule kuuntelemaan, missä mennään!

neuvottelupäällikkö Hannu Freund

11.00–11.20 Työmarkkinatutkimuksista tukea ja tietoa kunnille, kuntayhtymille ja medialle

KT:n työmarkkinatutkimuksen osaamisalueella tuotetaan vuosittain monia kunta-alaa koskevia tutkimuksia ja kyselyjä. Tutkimuksilla saadaan ajankohtaista tietoja kunta-alalta edunvalvontaan ja työnantajuuteen. Tule kuuntelemaan, miten tutkimustieto palvelee kuntia, kuntayhtymiä ja mediaa! 

tutkimuspäällikkö Mika Juutinen

11.30–11.50 Henkilöstö yhtiöittämistilanteissa

KT:n, Avaintyönantajat Avainta ry:n ja Kevan yhteinen tietoisku tarjoaa tietoa yhtiöittämisen arviointiin ja valmisteluun liittyvistä keskeisistä kysymyksistä henkilöstösiirtojen, palkkauksen ja eläkkeiden näkökulmasta.

toimitusjohtaja Vesa Laine, Avainta Ry, varatoimitusjohtaja Kimmo Mikander, KEVA ja kehittämispäällikkö Sirpa Sivonen, KT Kuntatyönantajat

12.00–12.20 Henkilöstön osaamisen kehittäminen avoimen yliopiston ja työnantajan yhteistyönä työpaikoilla

KT:n ja Aducaten tietoiskussa tarjoillaan tietoa siitä, miten voi hyödyntää avoimen korkeakoulun tarjontaa henkilöstön osaamisen kehittämisessä. 

osaamisen kehittämisen asiantuntija Sanja Mursu, kehittämispäällikkö Sirpa Sivonen ja työelämäyhteistyö suunnittelija Ulla Kekäläinen, Acucate, Itä-Suomen yliopisto

12.30–12.50 Kunta-alan työvoiman saatavuuden varmistaminen

Keskustelua siitä, miten Rinteen hallituksen hallitusohjelman tavoitteet vaikuttavat kunta-alaan ja sen työvoimatarpeisiin ja miten valmistautua tuleviin työvoimatarpeisiin. 

osaamisen kehittämisen asiantuntija Sanja Mursu ja työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho


13.30–15.00   KT:N TYÖMARKKINASEMINAARI

Iso luentosali, 1. krs

Seminaariohjelma julkaistaan elokuussa


Torstai 12.9.

TIETOISKUT, HUONE A. 3.25, 3 krs.

12.00–12.20 Kunta-alan työtaistelut ja viestintä

Työtaistelu on kuntatyönantajalle aina poikkeustilanne, jonka aikana palvelut ja muut lakisääteiset toiminnot on silti hoidettava. Onnistuminen edellyttää tehostettua viestintää

viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen ja vanhempi neuvonantaja Jukka Koivisto, Kaiku Helsinki

12.30–12.50 Työn vaativuuden arvioinnin kehittäminen (KVTES)

TVA-järjestelmän ihanuus ja kurjuus - miksi nykyinen TVA-järjestelmä on vaikeuksissa? Aiheesta keskustelevat KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas ja johtava työmarkkina-asiamies Virpi Taavitsainen

13.30–13.50 Lakiklinikka - työmarkkinoiden FAQ

KT:n työmarkkinalakimiehet selkeyttävät syksyn puheenaiheina ja pinnalla olevia teemoja. Aiheet julkaistaan elokuussa.


Markkinoiden koko ohjelmaan voi tutustua Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla.

Tapahtuma on maksuton, mutta kävijöiden kannattaa rekisteröityä etukäteen. Valmiiksi tulostettu nimikortti nopeuttaa sisäänpääsyä tapahtumaan.