-
Helsinki
Kuntatalo, Toinen linja 14, kokoustila A2

Keskustelutilaisuus työn murroksesta ja työelämätutkimuksesta

Työn murros kunta-alalla

KT Kuntatyönantajat järjestää tilaisuuden, jossa keskustellaan siitä, mitä työelämän murros tarkoittaa kunta-alalla, miltä se näyttää eri näkökulmista tarkasteltuna ja miten ja millä aikataululla siihen kannattaa varautua.

Mitä työn murros tarkoittaa?

Pääministeri Juha Sipilän mukaan työn murros on Suomen suurin haaste. Valtioneuvoston Yhteiset muutostekijät -julkaisun mukaan työn murros on sukupolvien yli jatkuva teknologinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen muutos.

  • Työn murroksessa ei ole kyse nopeasta siirtymisestä yhdestä tavasta tehdä töitä johonkin toiseen, vaan pitkään jatkuvasta muutoksesta kohti entistä moninaisempaa ja monipuolisempaa työn maailmaa.
     
  • Murroksen taustalla on megatrendejä, kuten digitalisaatio, globalisaatio, väestörakenteen muutos, kaupungistuminen ja ilmastonmuutos.
     
  • Aivan murroksen ytimessä ovat automaatio, robotit ja tekoäly, luova tuho sekä alusta- ja jakamistalouden kehitys, jotka muuttavat työvoiman rakennetta, työn sisältöjä ja työnantajan ja työntekijän suhdetta toisiinsa.

KT:n keskustelutilaisuus ja sen kohderyhmät

KT Kuntatyönantajat järjestää keskiviikkona 17.1.2018 Kuntatalolla tilaisuuden, johon se toivottaa osallistujat tervetulleiksi keskustelemaan työelämän murroksesta kunta-alalla.

Tilaisuus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien sekä kuntien omistamien yhteisöjen johtamisesta ja henkilöjohtamisesta vastaaville, kehittämispäälliköille, esimiehille ja asiantuntijoille eri toimialoilta. Tervetulleita ovat myös työelämän tutkijat ja asiantuntijat. Tilaisuus korvaa tällä kerralla perinteisen KT:n työelämän tutkimusseminaarin.

Ohjelma

Keskiviikko 17.1.2018

Puhetta ja keskustelua johdattelevat johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen ja kehittämispäällikkö Terttu Pakarinen KT Kuntatyönantajista. Myös yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun. Lyhyehköjä alustuksia syvennetään kysymyksillä ja vastauksilla.

11.30

 
Avaus: Ajatuksia työelämän murroksesta – mahdollisuuksia, uhkia vai pelkkää puhetta? työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen, KT Kuntatyönantajat
 
  Johtamisen tehtävä on tukea työyhteisöä muutoksessa – yhteistyötä ja uusia suuntia, tutkimus ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen, Suomen Kuntaliitto
 
  Tarvitaan mahdollisimman reaaliaikainen kuva Suomen työelämästä – erilaiset työelämäpuheet murroksessa, johtaja Pauli Forma, Työterveyslaitos
  Henkilöstöjohtaminen vaikuttaa organisaatioiden uudistumiseen ja menestymiseen – tutkimustiedon hyödyntäminen, kehittämispäällikkö Terttu Pakarinen, KT Kuntatyönantajat
 
14.25
 
Päätössanat ja jatko
Keskustelu tallennetaan ja julkaistaan kirjallisesti

14.30 
 

Tilaisuus päättyy
Hyvää kotimatkaa!

Ilmoittautuminen

KT Kuntatyönantajat tarjoaa tilaisuuden kuntatyönantajille. Tilaisuuteen mahtuu mukaan rajattu määrä osallistujia, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille saatetaan lähettää etukäteiskysymyksiä ja linkki alustajien blogikirjoituksiin pohdiskeltavaksi.

Ilmoittautumiset viimeistään 10.1.2018 >
 

 

Yhteystiedot

Niilo Hakonen

Niilo Hakonen

johtava työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2025
Matkapuhelin:
+358 40 820 6800
Sähköposti:
Niilo.Hakonen@kt.fi
Organisaatio:
KT Kuntatyönantajat
Henkilöstövoimavarojen kehittäminen