Nyhet

KT:s sakkunniga anträffbara under Kommunmarknaden

Kommunmarknaden samlar tusentals yrkeskunniga inom kommunsektorn i Kommunernas hus i Helsingfors den 11–12 september för att skapa nätverk och delta i den aktuella debatten. KT Kommunarbetsgivarna deltar i evenemanget liksom tidigare år.

Kuntamarkkinoille ideoituja tulevaisuuden ammatteja

Hur ser de kommunala arbetsplatserna ut i framtiden? I uppföljningen av förändringarna i arbetslivet har den här frågan tagits upp från många olika vinklar. Kom till vår avdelning och diskutera om framtidens arbete och aktörer. Avdelningen finns på K-våningen i Kommunernas hus.

På onsdag ordnar KT:s sakkunniga ett traditionellt arbetsmarknadsseminarium, och under evenemangets båda dagar ordnas flera informationsinslag.  Teman är bland annat förändringsledning, framtidens arbetarskydd, utvecklingen av utbildningssektorns arbetstidssystem, personalen i samband med bolagisering samt om arbetsvärdering.

Ämnena och tidtabellen för KT:s informationsinslag hittar du här (på finska): www.kt.fi/tapahtumat/2019/kuntamarkkinat

Efter evenemanget finns våra informationsinslag och presentationerna från arbetsmarknadsseminariet på webben: www.kt.fi/ajankohtaista/tapahtumat/aineistot

Direktsändning från arbetsmarknadsseminariet onsdag kl. 13.30

KT Kommunarbetsgivarnas traditionella arbetsmarknadsseminarium ordnas på onsdag kl. 13.30–15.00 i stora föreläsningssalen.

Under seminariet berättar arbetsmarknadsdirektör Markku Jalonen om konstellationerna inom kommunsektorns arbetsmarknadsförhandlingar och ger KT:s hälsningar till budgetbehandlingen. Därtill berättar ledande arbetsmarknadsjurist Jouko Hämäläinen om varför pensionssystemen bör kombineras, och utvecklingschef Sirpa Sivonen och projektchefen för Soteliiderit, Aija Tuimala, diskuterar tryggandet av tillgång till arbetskraft inom kommunsektorn, och om metoder för det. Seminariet modereras av kommunikationschef Teuvo Arolainen.

Välkommen med på arbetsmarknadsseminariet!  Du kan också följa med seminariet via webben, seminariet streamas i direktsändning. Klicka på bilden för att komma till sändningen.

 

Tekniska anvisningar: 

  • Sändningen kan följas via dator i de vanligaste webbläsarna, till exempel Firefox
  • Din webbläsare måste ha Javascript aktiverat.
  • Vi rekommenderar att du använder fast nät.
  • Om du inte får igång sändningen, prova en annan webbläsare.
  • Problem med att följa sändningen? Du kan också följa med sändningen via KuntaTV
  • Uppdatera sidan med F5 eller ladda ner sidan en gång till om sändningen avbryts eller vid andra störningar i sändningen.