UKK
KVTES

Ulkoministeriö suositti 12.3.2020, että kaikkea matkustamista ulkomaille vältetään. Työntekijä lähti suosituksen antamisen jälkeen ulkomaille ja palattuaan Suomeen jäi kotiin 14 vuorokaudeksi karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Työntekijän kanssa ei ole mahdollista sopia etätyön tekemisestä ns. itsekaranteenin aikana. Tuleeko työnantajan maksaa työntekijälle palkka?

Työnantaja harkitsee tapauskohtaisesti, maksaako se työntekijälle palkkaa tällaisissa olosuhteissa.

Työntekijää sitoo yleinen lojaliteettivelvollisuus, jonka lähtökohtana on se, että työntekijä välttää toimintaa, jolla voi olla haitallisia vaikutuksia työnantajalle. Tapauksessa voi tulla huomioitavaksi se, että työntekijä on matkustusrajoituksista huolimatta ja tietoisena ns. itsekaranteeniin joutumisesta poistunut maasta.

KT huomauttaa, että matkustussuositukset ovat muuttuneet 14.5.2020 alkaen. Tarkempia tietoja uusista matkustussuosituksista löytyy sisäministeriön tiedotteesta 37/2020 ja  rajavartiolaitoksen ohjeistuksesta. 


Sivu on julkaistu 18.3.2020 ja sitä on päivitetty 18.5.2020 lisäämällä sille tietoa uusista matkustussuosituksista ja ohjeista.