Tiedote

Työnantajien ja työntekijöiden kannat kaukana toisistaan

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää valitettavana, ettei aamuyöllä 16. helmikuuta päättyneissä työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvotteluissa työrauha- ja sopimusjärjestelmästä päästy osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.

​Työnantajien ja palkansaajien kannat jäivät kauaksi toisistaan. Neuvottelujen kohteena ovat olleet mm. erilaisten työtaisteluiden ilmoitusmenettelyt, laittomien työtaisteluiden hyvityssakot, työriitojen sovittelu, tes-vaihtamiset ja luottamusmiesten työsuhdeturva.

KT:n keskeisenä tavoitteena neuvotteluissa on ollut laittomien työtaisteluiden kynnyksen nostaminen mahdollisimman korkealle tasolle mm. hyvityssakkoja korottamalla. Jalonen korostaa, että kunta alan välttämättömät uudistukset, mm. sote edellyttävät työrauhajärjestelmän toimivuutta kunta-alan työmarkkinoilla.

KT Kuntatyönantajien tänään koolla ollut valtuuskunta arvioi neuvottelutilannetta. Vaikka edellytykset neuvottelujen jatkamiselle ovat vähäiset, KT:n valtuuskunta antoi KT:n neuvottelijoille valtuudet jatkaa tarvittaessa neuvotteluja työrauha- ja sopimusjärjestelmästä.

 

Lisätietoja

Markku Jalonen, kunta-alan työmarkkinajohtaja +358 9 771 2500, +358 40 547 7710
Sari Ojanen, neuvottelupäällikkö +358 9 771 2363, +358 50 597 6942